Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кауза Пловдив" подкрепи РБ за изборите, листите ще са готови до дни

Споразумение за съвместно явяване на парламентарните избори подписаха ПП „Кауза Пловдив“ на Георги Титюков  и  Реформаторския блок. 

Ръководителят на кампанията на реформаторите за предсрочните избори Петър Москов обяви, че Реформаторският блок с това споразумение продължава консолидация на десницата и амбициите са в следващия парламент Пловдив да е представен с повече от 1 депутат. 

Той допълни, че листите на Реформаторския блок ще станат ясни до няколко дни и както водачите  така и подредбата им ще бъдат резултат на общото съгласие. Така той коментира и твърденията на  доц. Димитър Шишков, че водач на пловдивската листа ще е бившият замеделски министър Николай Ненчев. 

Председателят на предизборния щаб на РБ Найден Зеленогорски  заяви, че няма да дава оценка на работата на народния представител от Пловдив доц. Димитър Шишков, защото всяко персонализиране преди старта на кампанията е излишно.  Той припомни, че битката ще бъде изключително тежка. 

По думите на Москов всяка една от политическите партии в блока и коалицоните партньори ще стоят заедно и единно зад всяка една от кандидатурите, когато бъдат излъчени. Той подчерта, че листите за знакови градове като София, Пловдив, Варна ще бъдат водени от национално разпознаваемите лидери на съответните политически сили в коалицията. 

В това число  и за Пловдив като знаков град за десницата  ще бъде излъчен национално разпознавем политик, който да води ясна политическа битка. 

От своя страна лидерът на ПП “Кауза България“ Георги Титюков обясни, че лично той няма амбиции за депутаските листи, като от партията ще спазят решението зам.кметове и общински съветници също  да не участват. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Проф. Христина Янчева пое управлението на Пловдивска област

Новоназначеният областен управител на Пловдивска област  проф. Христина Янчева пое официално поста. С тържествена церемония във фоайето на сградата на областната администрация тя   прие симвлите на властта  от  досегашният областен управител  Илия Зюмбилев.  Смятам, че с резултатите, които съм постигнала в науката и образованието и с..

публикувано на 28.06.24 в 11:37

Няма конфликт на интереси при председателя на ОбС в Пазарджик

Председателят на ОбС в Пазарджик Найден Шопов не е в конфликт на интереси, това реши комисията за противодействие на корупцията и отнема на незаконно придобито имущество.  Решението е взето след проверка по сигнал на общинския съветник Благо Солов Преди няколко месеца, Благо Солов обвини Найден Шопов в конфликт на интереси, заради това, че е участвал..

публикувано на 28.06.24 в 11:20

8 пожарни гасиха автоморга край село Труд

8 екипа огнеборци гасиха се включиха в гасенето на пожара в автоморга край село Труд снощи.  Сигналът за пожара в авторемонтната работилница, разположена на територията на стопански двор в селото е получен в 20.18 ч., съобщиха от РДПБЗН-Пловдив.  Огънят е гръгнал от таванска част в едно от помещенията и бързо е обхванал покрива. Пожарът е изпепелил..

публикувано на 28.06.24 в 10:56

В Кючук Париж бус осъмна с раздран калник

Неизвестен шофьор жестоко удари фирмен бус в пловдивския район „Южен“ и избяга.  Катастрофата е станала през нощта или рано сутринта на улиците „Ран Босилек“ и „Димитър Талев“.  При инцидента предният десен калник на буса буквално е раздран на няколко места, леко пострадала е и паркираната зад него кола.  За щастие, няма пострадали.  „Тази..

публикувано на 28.06.24 в 10:29

Проф. Христина Янчева поема поста областен управител на Пловдив

В сградата на областната администрация в Пловдив ще се проведе церемония по встъпване в длъжност на новоназначения областен управител проф. Христина Янчева. На официалното тържество досегашният губеранатор на Пловдив Илия Зюмбилев ще предаде символите на властта - печата и ключа на Областната управа. Проф. Янчева поема поста с решение на..

обновено на 28.06.24 в 08:51