Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Тракия" преасфалтират улици, ще строят паркинги и детски площадки

| обновено на 09.03.17 в 16:48
Снимка: Живка Танчева, Радио Пловдив

750 000 лева е бюджетът на Тракия за 2017 година. Днес кметът на Пловдив Иван Тотев и Костадин Димитров, кмет на района започнаха изпълнението на инвестиционната програма от микрорайон А 9 с преасфалтирането на ул. „Светослав Тертер“. 

Следват улиците “Българка“ и „Йоан Кукузел“ до блок 11 и 12. Има средства за паркинга до ул. „проф. Цветан Лазаров“ до стадион Локомотив, защото парк Лаута през тази година вече е много посещаван.

Следват проектиране на нов многоетажен паркинг в район А 8, както и нова улица, която да свързва районите Източен и Тракия, защото там трудно се осъществавя връзката.

От сега е ясно, че от общата сума специално са отделени 130 000 лева за изграждане на две детски площадки. Едната е в парк „Ротари“ до СУ „Свети Седмочисленици“, където ще е двузонова площадка, другата е до блок 106, където има необходимост, защото старите катерушки са счупени и премахнати от администрацията.

192 000 лева ще дойдат от събирането на таксите от гаражните клетки в Тракия, уточни Костадин Димитров и обясни, че са преизпълнили плана с 38 000 лева. Голяма община финансира с 20 000 лева асфалтирането на улиците.  Паралелно 400 000 лева  идват от бюджета на града за годината, с което по думите на Димитров бюджетът на района става забележителен.

През 2016 г. бюджетът на Тракия е бил 400 000 лева, припомниха от администрацията.

Инвеститорите продължават да стоят нови жилищни комплекси в Тракия, има растеж на инвестициите, защото има търсене, отчете още Димитров.

Кметът Иван Тотев обясни, че през тази година общината ще работи усилено по проекти за многоетажни паркинги в Западен, Централен и Тракия. 50 000 лева са отпуснати за многоетажен паркинг до блок 14, където общината е спряла още миналата година продажбата на земята там.

Община Пловдив  спира продажбата на общински имоти в Тракия, обяви Тотев. Последно на миналата сесия са минали две сделки за индустриални парцели.  Целта е премерено да вървят инвестициите в района. 

След 10 години може Пловдив да има други специални нужди за бъдещо предназначение, обясни Тотев. По думите му  няма мораториум на имоти, но за 2017 няма да има други продажби. Инвеститорският интерес се увеличава, тази година има 350 000 лева повече от сделки в сравнение с миналата година, която беше рекордна, обобщи кметът.

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оператор се отказа да съди община Пазарджик за 3,3 млн. лв

Община Пазарджик подписа извънсъдебно споразумение с фирмата „Томов Трейд“, която е част от консорциума от три дружества, които са оператори на сепариращата инсталация. Исковете за неустойка от почти 3.3 млн. лева, от които фирмата се отказва, представляват 57% от общия размер на претендираната от консорциума неустойка от 5.8 млн. Лева.   С това..

публикувано на 25.10.24 в 15:51

400 работници излизат на борсата, "Монди" затваря от Нова година

Заводът за хартия „Монди“ в Стамболийски затваря врати. Това ще засегне около 400 работници, които ще отидат в бюрата по труда от Нова година. Пожар избухна в завода за хартия в Стамболийски "Плановете на ръководството са от Нова година заводът окончателно да затвори. Причината са щетите от пожара преди месец и загубените мощности", каза..

публикувано на 25.10.24 в 14:54

Катастрофа с ранени образува тапа на източния обход на Пловдив

Катастрофа затруднява движението по източния обходен път на Пловдив. Сигналът е получен към 13.50 ч., а по предварителни данни са се блъснали две коли и камион в участъка между пътен възел Войводиново и разклон за село Калековец.  Двама души са откарани в болница за прегледи. На място са екипи на полицията и пожарната.  До..

публикувано на 25.10.24 в 14:48

Рестартирана е поръчката за ремонта на Голямоконарско шосе

Община Пловдив поднови спираната на два пъти  през лятото обществена поръчка за втория етап на ремонта на Голямоконарско шосе. Максималната цена на реконструкцията и разширението, както и изграждането на локално платно до отбивката за село Царацово е 18 750 000 лв.  Дължината на пътния участък, който подлежи на ремонт е 900 метра. Максималният срок..

публикувано на 25.10.24 в 13:39

Пловдивски адвокати протестираха срещу избора на главен прокурор

Над 50 адвокати от колегията в Пловдив излязоха на протест пред Съдебната палата в града в знак на несъгласие Висшият съдебен съвет, чийто мандат е изтекъл, да избира следващия главен прокурор. Те не са съгласни и с процедурата за избор на председател на Върховния административен съд.  Пловдивската адвокатска колегия бе първата в страната, която излезе..

публикувано на 25.10.24 в 13:33