Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев се класира на финала за купата при набор 2001

Ботев се класира на финала за Купата на БФС при набор 2001. В изключително драматичен и нервен полуфинален мач-реваш „канарчетата“ завършиха 1:1 при гостуването си на Лудогорец и с общ резултат 3:2 се класираха за финалната битка за трофея.

Попадението за възпитаниците на Стефан Стоянов срещу тези на Петър Пенчев вкара Иван Василев след асистенция на Крис Добрев.

На финала Ботев ще играе срещу Левски. "Сините" стигнаха до финала след като отстраниха с общ резултат 2:1 ЦСКА-София. Те спечелиха на комплекс Царско село миналата седмица с 1:0, а днес направиха равенство след 1:1.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк

"Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк", заяви в ефира на Радио Пловдив Николай Бухалов, заместник кмет по „Спорт и младежки дейности“. В предаването Клуб "Неделя" той сподели най-вече  подробности за двете големи спортни събития, които предстои да се случат в града през настоящия месец, а именно световните първенства по кану-каяк - за..

публикувано на 08.07.24 в 16:06

"Ботев" продаде Уме Емануел на ФК "Цюрих"

"Ботев" (Пловдив) продаде 19-годишния флангови футболист Уме Емануел на швейцарския елитен ФК "Цюрих". По този начин „канарчетата“ осъществиха нов силен изходящ трансфер.  Нигерийското крило пристигна при „жълто-черните“ в края на 2022. Той изигра 47 двубоя за първия отбор, в който реализира 11 гола, като има и 3 мача с 3 попадения за дублиращия тим на..

публикувано на 08.07.24 в 15:17
Пламена Миткова

Пламена Миткова втора в Диамантената лига в Париж

Пловдивчанката Пламена Миткова завърши на второ място в дебюта си в Диамантената лига. В поредната спирка от надпреварата - този път във френската столица Париж, световната ни шампионка за девойки до 20 г. остана на 4 см от победителката Лариса Япикино от Италия. Българката постигна резултат 6.78 от втория си опит, докато Япикино, която е сребърна..

публикувано на 08.07.24 в 12:46

Падна 37-годишния рекорд на Стефка Костадинова

Световният рекорд на Стефка Костадинова в скока на височина при жените, който българката постави на Световното първенство в Рим на 30 август 1987 година, официално падна. Върховото постижение на Костадинова от италианската столица беше подобрено от най-добрата в дисциплината Ярослава Магучих от Украйна. На Диамантената лига в Париж Магучих скочи 210..

публикувано на 08.07.24 в 09:47
Локо завърши с победа планинския си лагер

Локо разби с 4:0 "Пирин" в контрола

"Локомотив" (Пловдив) завърши лагера в Боровец с разгромна победа. Пловдивчани надвиха "Пирин" с 4:0 контрола, играна в Самоков. Христо Иванов даде преднина на "Локомотив" в 12-ата минута. В 50-ата минута Мартин Хайдаров покачи на 2:0. В 65-ата минута Медвед бе съборен в наказателното поле на “орлетата” и съдията отсъди дузпа. Христо Иванов бе точен..

публикувано на 06.07.24 в 15:39