Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Платена форма

ГЕРБ преобразява Пловдив

| обновено на 16.03.17 в 13:30

ГЕРБ ще реализира проекти за над 300 милиона лева в Пловдив и региона. Приоритет са изграждането на Околовръстното шосе и  реконструкцията на 4-лентовия път Пловдив-Асеновград, за който има 25 млн.лв. осигурено финансиране. 

Това каза лидерът на ГЕРБ  и водач на пловдивската листа Бойко Борисов,  който участва в кръгла маса по транспорт и регионално развитие и благоустройство в Пловдив заедно с Ивайло Московски, Лиляна Павлова и Владислав Горанов. 

Срещата откри областният координатор на ГЕРБ и кмет на града Иван Тотев, който акцентира върху бързите темпове на развитие на града.  Бойко Борисов коментира, че преди ГЕРБ да поеме управлението нищо не е било направено за развитието на Пловдив, освен пълна приватизация:

Това, което можем и ние да обещаем. Знаете, че ще го направим. Пътят Пловдив-Асеновград, ако бяхме още в управлението, щеше вече да се строи със сигурност. Но той ще се построи. Там парите са дадени, проектирано е.  Ще започне да се строи. 

Ако спечелим изборите строителството му ще започне още на 27-ми март. Жизнено важното за града е Околовръстно шосе. За да може да подпомогнем не само бизнеса, не само гражданите, но и целия туризъм и трафик , които отива по посока Кърджали, Асеновград,  Пампорово и Смолян, посочи лидерът на ГЕРБ:  

Бойко Борисов  припомни още, че преди две години дефицитът в държавата е бил  над 3,8%:

Оставихме бюджета на  държавата на излишък. Само за януари излишъкът беше 860 милиона лева. Събраните повече приходи са 4 милиарда и 700  милиона за две години. И за това си позволихме изгорелия театър да го направим в Пловдив, да асфалтираме булеварди,  да дадем пари за  Зоопарка, да дадем пари за зала, за Скобелева майка. Аз твърдя, че толкова строителство в България не е имало. Тук не изброявам манастири и църкви около Пловдив и в Пловдив.

Борисов посочи, че ГЕРБ предлага реални решения на проблемите на хората  в следващ управленски мандат. Като един от основните приоритети  е премахването на бюрокрацията:

Аз съм убеден, че това ще спести милиони човекочаса и напрежение на  хората и фирмите

Бойко Борисов подчерта още, че  когато ГЕРБ  управлява, данъците в държавата  са ясни:  

10% плосък данък, 20% ДДС, като включително обмисляме неговото намаляване, но това е въпрос на сметки в бюджета

По думите му Националната програма за енергийна ефективност има важни социални и икономически ефекти за населението и трябва да продължи:

Поне още 30-40 години живот на тези блокове. И това подпомага и младите хора, подпомага и пенсионерите. В блоковете живеят от всички партии хора, допълни водачът на пловдивската листа на ГЕРБ

Бойко Борисов бе категоричен, че изборите на 26-ти март са решаващи за бъдещето на страната ни, защото ако не бъде създадено стабилно правителство, държавата ни ще влезе в спирала от избори и ще настъпи политическа криза, каквато има в други европейски държави. Той призова гражданите за подкрепа. На парламентарните избори на 26 март ГЕРБ е с N11 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Екзакта": ГЕРБ води с 3% пред БСП, възможен е и шестпартиен парламент

"Екзакта Рисърч Груп" проведе национални представителни изследвания в началото, в средата и в края на изборната кампания. Изследването в самия край на кампанията – четири дни преди вота за парламент показва, че на 26 март 2017 г. биха могли да гласуват около 3,7 млн. избиратели. Противно на очакванията за нов парламент с участието на по-малко на..

обновено на 24.03.17 в 15:02

На финала води ГЕРБ, следват БСП, Патриотите, ДПС и Воля

Дни преди вота картината на електоралните нагласи е следната: сред онези, които се очакват да гласуват за партия или кандидат, 27,1% казват, че ще подкрепят ГЕРБ, 26,5% - БСП.  Дали БСП или ГЕРБ ще спечели изборите ще зависи от поведението на българите в последните часове преди вота. Формулата на влизащите в парламента дни преди вота остава 5+1...

публикувано на 23.03.17 в 16:38

ГЕРБ приближава 3% преднина пред БСП

Преднина от 2.6% за партия ГЕРБ пред БСП на предстоящите извънредни парламентарни избори прогнозира социологическата агенция "Алфа Рисърч Груп". В навечерието на вота проучването ѝ отчита, че ГЕРБ ще получи 31.7% от гласовете на твърдо решилите да участват в изборите. За БСП биха гласували 29.1%. Много близки са позициите между "Обединените..

публикувано на 23.03.17 в 14:01

АФИС: Пет партии влизат в 44-тото НС, победителят e под въпрос

Дни преди извънредните парламентарни избори все още остава неясен отговорът на въпроса кой ще е победителят. С равни възможности за първо място са двете водещи партии БСП и ГЕРБ, като БСП има предимство сред твърдо решените да гласуват, а ГЕРБ все още разполага с резерви за разширяване на електоралната си база сред колебаещите се избиратели, показва..

публикувано на 23.03.17 в 12:06

ЕСТАТ: ГЕРБ води с 2,6% БСП, 6 партии в новото НС

Проучване на ЕСТАТ дни преди вота показва висока готовност за гласуване - 65% са категорични, че ще упражнят правото си на глас на 26 март. Изследването на общественото мнение агенцията е направила между 8 и 15 март и е финансирано със собствени средства. Очакванията на ЕСТАТ са до урните да отидат между 3 700 000 и 3 900 000 избиратели...

публикувано на 22.03.17 в 15:14