Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив и областта са в пълна готовност за вота на 26 март

| обновено на 24.03.17 в 15:02
Снимка: БГНЕС

За подготовката и организацията в деня на вота разговаряме с председателите РИК-овете в Пловдив - град и Пловдив - област Тодор Тодоров и Илиян Иванов в програма "Точно днес".

535 ще бъдат избирателните секции на територията на областта. Открили сме и мобилни секции в общините от Пловдив област, каза председателят на 17-та РИК Илиян Иванов. Той уточни, че ще има и възможност за мобилен превоз на гражданите.

В Пловдив град ще има общо 478 секции, като от тях 14 ще са в болничните, социалните заведения и ареста.

Ще има и пет мобилни секционни избирателни комисии - във всеки район на града, без "Източен", където не е постъпила нито една молба до 20 март.

Няма да има машинно гласуване в нито една секция в Пловдив и областта. 
За наша радост се случва този факт, каза председателят на 16-та РИК Тодор Тодоров и допълни, че изборите са достатачно тежки, защото има и преференции, които се отбелязват в кръгче на бюлетината. 
Отчетността става проблем при този вид гласувене, и там трябва да се поработи, каза още Тодоров. 
Гласуваме само с хартиена бюлетина и пишем със син химикал. Друг цвят химикал прави вота недействителен.

Жалбите, които са постъпили до този момент и в двете РИК са свързани с неправилно разлепени плакати, или поставянето на агитационни билбордове с непозволени символи на тях.
Един билборд на територията на Асеновград е бил премахнат, уточни Илиян Иванов. Той обясни, че се проверили сигнал за извършена агитация на език, различен от български, но се е оказал недействителен. 

311 590 са регистринаните пловдивчани с право на глас на предстоящите предсрочни парламентарни избори. 1 287 от тях ще могат да гласуват за първи път.
Избори 2017


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 29.06.24 в 13:30

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25

Двойно поскъпнаха местните такси и услуги в Пазарджик

Общинският съвет в Пазарджик повиши цените на местните такси и услуги, като скокът е между 20 и 50 процента. Предложението е на кмета Петър Кулински, с обяснението, че стойността на услугите не е променяна от 15 години.  Заради промяна на нормативните документи, част от услугите отпадат, като паралелно с това се въвеждат нови...

публикувано на 29.06.24 в 11:04

Фармацевти, политици и експерти обсъждат в Пловдив проблемите в бранша

Собственици на аптеки, народни представители, професори от академичните среди и анализатори  се събират в Пловдив за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Инициативата е провокирана от поредната  промяна в начина на работа на аптеките с Касата. Основна пречка за тях е задължението да отпускат антибиотици и лекарства за диабет само на..

обновено на 29.06.24 в 10:13

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 29.06.24 в 09:50