Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неонови цветове в косите - хит за лято-2017

От днес до неделя в Пловдив среща си дават водещи коафьори от страната и чужбина.

Лятото вече е съвсем близо, а това се усеща и по тенденциите в прическите. Какви са те за пролетно-летния сезон, каква е модата за абитуриентите и какво мислят коафьорите за визията на политиците – допитахме се до водещи коафьори в България.

Колкото повече – толкова повече. Тази мисъл от Мечо Пух важи и за тенденциите в прическите за сезон пролет-лято 2017. Цветни, блестящи, ярки, дори неонови – такива ще са косите това лято. Тук всичко е позволено, но стига да е достатъчно искрящо и шарено.

Водещите коафьори са единодушни, че хит това лято ще са неоновите цветове.

Диско елементите са най-модерни този сезон. Всичко трябва да свети. Неоновите цветове са много живи. Те могат да се поставят  в самите коси и за вграждане на кичури, споделя фризьорката Таня Георгиева.

Снимка

Други коафьори обаче подчертават, че неоновите цветове не са за всяка възраст и професия. Предпочитам по-пастелните тонове към светло, обясни дългогодишна фризьорка.

Не толкова единодушни са водещите у нас фризьори, когато става въпрос за абитуриентските прически. Едни предпочитат кокове, а други смятат, че те са отживелица. Ще се търсят по-шармантните прически, споделя Методи Захариев. Той е категоричен, че те не отиват на млади момичета, но това е тяхното желание. 

Има коафьори, които са категорични, че прическата трябва да бъде аксесоар към тоалета. Тоест – да е естествена и ненатрапчива.

Стигаме и до прическите на политиците. За тях обаче важат определени правила. При това – изключително строги, категоричен е Конда Кондов, технически арт директор в голяма фирма за козметика за коса. За тях със сигурност неоновите и искрящи цветове не са подходящи. Жените трябва да се придържат към къса или средна дължина на косата, а мъжете – към добре оформена прическа.

Има политици, които държат на външния си вид. Но има и такива, които не са адекватни. За жените не са подходящи дългите коси, буклите, рошавите коси. Прическата им трябва да е подредена и да вдъхва респект, категоричен е Кондов.

Повече за тенденциите и оценката на коафьорите за визията на политиците - чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Ген. Нонка Матова

Нонка Матова - сребърна медалистка от Барселона 1992

Лежгендата на спортната ни стрелба Нонка Матова е родена на 20.10.1954 година в град Пловдив Между 1976 г. и 2000 г. участва в шест олимпийски игри. Тя е олимпийски вицешампион от игрите в Барселона през 1992 година. Победителка в алтернативния на олимпиадата турнир „Дружба” в Москва през 1984 г.одина Поставя 11 световни рекорда, от които два за мъже,..

публикувано на 04.07.24 в 13:07

"Локомотив" загуби с 0:1 от "Славия"

"Локомотив"  Пловдив загуби от "Славия" с 0:1 във втората си проверка от подготвителния лагер. Единственото попадение в срещата падна в 26-ата минута, когато Иван Минчев бе точен за "белите". За "Локомотив" с пропуски пред вратата на Славия се отчетоха Мартин Петков, Георги Каракашев, Тодор Павлов, Жулиан Лами, Николас Пенев, Данило Полонский и..

публикувано на 04.07.24 в 09:57

"Ботев" завърши подготовката си с 2:0 над "Крумовград"

Отборът на "Ботев" (Пловдив) завърши с победа контролите от предсезонната си подготовка. „Канарчетата“ надделяха с 2:0 над състава на "Крумовград"в последната си проверка преди старта на новата кампания.  И двете попадения в срещата, играна на стадион „Христо Ботев“, отбеляза новото попълнение на „жълто-черните“ Антъни Уджа през втората част.  В..

публикувано на 04.07.24 в 09:43

Бабакар Дион подписа с Аполон

Бившият футболист на Локомотив Пловдив Бабакар Дион ще продължи кариерата си в кипърския Аполон Лимасол. Сенегалският футболист подписа договор за две години  с Аполон За последно Дион игра в Локомотив Пловдив, но договорът му изтече в края на сезона и той напусна тима. Дион имаше много силни изяви за Локомотив Пловдив под ръководството на Александър..

публикувано на 03.07.24 в 18:04

Ботев с последна контрола

Ботев (Пловдив) ще изиграе тази вечер последната си контрола от лятната подготовка. Двубоят е срещу Крумовград и ще се състои на стадион “Христо Ботев”. Срещата ще бъде с начален час 21:00, какъвто е и часът на първия мач с Марибор. “Жълто-черните” взеха решение да не правят представяне на отбора пред своите фенове и двубоят е закрит за привърженици..

публикувано на 03.07.24 в 18:00