Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нострадамус" и Николо Коцев стъпват на Античния театър

Рок операта „Нострадамус“ от Николо Коцев ще разтърси Античния театър в Пловдив на 26 май, след блестящата световна премиера.

На сцената ще излязат над 120 изпълнители, а в главните роли са поверени на български, шведски и един турски изпълнител – истинско съзвездие от брилянтни рок гласове, заяви Николо Коцев. Той подчерта, че очакванията са в Пловдив да бъде най-красивото изпълнение, тъй като атмосферата на Античния театър е впечатляваща. 

Сред българските звезди в рок операта са Александър Атанасов от рок група „Кикимора“, който се превъплъщава в ролята на Нострадамус и Звезди от „Ахат“ и „Аналгин“ - в ролята на Инквизитора. Участват още Амалия Ненова и Нора Караиванова. От чуждестранните участници са Бьорн Лодин, Томас Викстрьом / и турския изпълнител Мемет Кая.

Това са все певци, които са на изключително високо ниво. Всеки един от тях дава най-доброто на което е способен, коментира Николо Коцев. 

В „Нострадамус“ участват още рок група „Кикимора“ и  хор, балет и оркестър на Държавна опера-Русе под диригентството на маестро Найден Тодоров. 

В Пловдив ще играем в разширен състав. Това, което се случва на сцената на „Нострадамус“ е в резултат на сбора на изключително голям талант и желание рок операта да бъде изпълнена по най-добрия начин, увери Николо Коцев. 

Студийният вариант на „Нострадамус“ излиза на диск преди 16 години, с участието на знаменитости като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Йорн Ланде и други рок звезди, а световната критика я определя като „крайъгълен камък в жанра”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" за войната и мира

В далечната 1932 г. Айнщайн в писмо пита Фройд защо човечеството не може да се избави от обречеността на войните.  Фройд се учудва защо ученият толкова много се възмущава от войната и отговаря: "Та, тя - войната, изглежда природно заложена, добре обоснована биологически, на практика почти неизбежна". Но завършва писмото си така: "Всичко, което..

обновено на 15.06.24 в 10:11

В Хвойна откриват бюст-паметник на отец Атанас Аролски

Бюст-паметник на отец Атанас Аролски ще бъде открит днес в чепеларското село Хвойна. Отец Аролски е знакова личност за региона. Над 50 години е служил в Златоград, а последните години от живота си е свещеник в селата Хвойна, Орехово и Малево. За хората, които са се докосвали до него, той е истински библейски мъдрец и с възрожденски дух. За моливите..

публикувано на 15.06.24 в 08:15

Галерия „Сигна“ представя изложба на Илиян Шарков

Галерия „Сигна“ представя изложбата на Илиян Шарков. Експозицията включва  малка пластика от бронз и живопис.  Авторът е пловдивчанин, завършил е първия випуск на Гимназията за сценични и екранни изкуства. Шарков работи в различни стилове и насоки – реклама, вътрешно оформление, дизайн, живопис, като най-дълго има изяви в рисуването с глазури..

публикувано на 15.06.24 в 07:53

По пътя на славата с мюзикъла „Фейм“ в Пловдив

„Мечтай и вярвай, че ще направиш велики неща!“ Под режисурата на доц. д-р Петър Одаджиев, артистите от Софийски музикален театър, представят вдъхновяващата история на група млади артисти, от нюйоркски колеж за сценични изкуства, поели  по пътя на славата. Всички те мечтаят да постигнат заветната си цел, но когато се сблъскват с..

обновено на 14.06.24 в 19:34

"Да обичаш Гершуин" с Хилда Казасян и Васил Петров в Пловдив

Концертът „Да обичаш Гершуин“ с Хилда Казасян и Васил Петров ще звучи под звездите в лятно кино „Орфей“ - Пловдив.  Новият музикален проект на Хилда Казасян и Плевенската филхармония със звездни музиканти идва премиерно на 21 юни. Под диригентството на Борислав Йоцов на сцената излизат Теодосий Спасов – кавал и джаз певецът Васил Петров, както и..

обновено на 14.06.24 в 08:59