Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гражданско неподчинение готвят в Шишманци

| обновено на 09.06.17 в 11:00

Жителите на Шишманци се готвят за гражданско неподчинение и ще блокират пътища, ако не бъде изпълнено основното им искане – затваряне на цеха за отпадъци, който се запали на 2 юни, заяви Донка Куманова, която участва в събранието снощи.

Кметът Костадин Иванов също потвърди, че се готвят протести.

Това е последното нещо, което като кмет мога да направя, ако не ни обърнат внимание, коментира Иванов след срещата с участието на представители на местните власти, РДНСК, пожарната, инспекцията по околната среда и водите и здравната инспекция, и представители на фирмата, която стопанисва обхванатото от пламъци помещение за съхранение на хартиени и пластмасови отпадъци.

Костадин Иванов е категоричен, че напрежението в Шишманци няма как да се успокои, тъй като не е станало ясно какви мерки ще се предприемат. Собственикът на площадката също не е присъствал на срещата, но е бил представен от негов адвокат. Огънят на този етап е локализиран, но за пълното му потушаване ще са необходими още четири дни.

Шест пъти сме обгазявани по този начин, много сме измъчени, много сме гневни. И този път отново се опитаха да ни манипулират. Имаше опит за размиване на отговорност. Обещаха ни всичко да бъде наред. Но ние вече не вярваме, защото сме лъгани много пъти. Нищо различно от затварянето на цеха не ни удовлетворява, допълни Донка Куманова.

Интервютата с Донка Куманова и Костадин Иванов можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Инвестициите в книги води до икономически просперитет

„ Книгите пътуват и отиват при хората, за да могат хората да си спомнят за книгите и да ги четат. Защото когато четат повече, могат да взимат информирани решения, не се поддават на манипулации, развиват критично мислене и въобще така се грижим за икономическия просперитет. Защото инвестициите в книги, образование и четене имат обективна..

публикувано на 07.06.24 в 17:14

Кампанията в мрежата съвсем заглуши социалния диалог

Две по - значими тенденции в предизбаната кампания за изборите н 9 юни открои Никола Тулечки от Обединението за честни избри /ОЧИ/.  Едната е негативната, в която лидерите говорят защо НЕ трябва да се избере противниковия политик, а другата е към разколебаване на активността за гласуване. Второто е доста по - притеснително, смята Тулечки, според когото..

публикувано на 07.06.24 в 10:37
Доц. Николай Каканаков, заместник-директор на филиала и доц. Митко Шопов, декан на факултета по Електроника и автоматика (от дясната страна)

Петима кандидат-студенти за място в компютърни системи

Има завишен интерес към специалностите на филиала в Пловдив, на Технически университет - София. Това съобщиха от ръководството на вуз-а, по повод на старта на кандидат-студентската кампания.  През тази година ще бъдат приети 400 бакалаври редовно и 100 задочно обучение, магистрите ще са 150, само в редовна форма. Студенти ще се приемат в общо..

публикувано на 06.06.24 в 11:31

Ако изборите 2 в 1 са честни, ще има много изненади

„ Почти сигурно е, че има много скрит вот. Социологията в момента не може да ви даде картина, защото има много хора, които не желаят да споделят за кого ще гласуват, тъй като усещат, че държавата ни се намира в строга цензура. Хората не искат да си споделят политическите позиции, най-малко пък за кого ще гласуват. Аз съм сигурна, че ако..

публикувано на 06.06.24 в 10:35

Дигитализацията при обучението на шофьори е без алтернатива

Параграф 22 ли е пътната безопасност у нас и как готвените промени в шофьорските курсове ще спомогнат да спре безумието по пътищата?  Темата коментира в програма "Ден след ден" Красимир Георгиев, председател на  Асоциация за квалификация на автомобилистите в България. Според него в публичното пространство се чуват две мнения относно предложенията на..

публикувано на 06.06.24 в 10:33