Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади актьори играят благотворително за катастрофирало момче

Снимка: europlovdiv.com

Актьорите от трети  курс „Актьорство за драматичен театър“ към Пловдивския университет ще изиграят последни два спектакъла за годината, с цел събиране на средства за Демир Василев. 

И двете представления ще се играят  тази вечер, от 18:30 и от 20:00 часа. Билети няма да има, но всеки ще има възможност да остави своето дарение. Художествени ръководители на младите и талантливи актьори са доц. Веселин Ранков и Ивана Папазова. 

Самите актьори с тези спектакли пък защитават 23-годишния   Демир Василев от Пловдив претърпя тежка катастрофа през октомври 2014-та година със своя мотоциклет, след  като водач на лек автомобил отне предимството му.  При наличие на многобройни травми, Демир претърпя редица животоспасяващи операции. Сега той е в състояние на будна кома. 

В момента за него се грижат майката и бащата в домашни условия, тъй като здравната каса не поема продължителното лечение на хора в това състояние. Необходими са средства за лекарства, рехабилитация и всякакъв вид грижи. 

Демир се нуждае и от вертикализатор – устройство, което е в състояние да задържи тялото му в абсолютно изправено положение в продължение на поне един час дневно, с цел подобрение работата на мозъка, както и да улесни работата по придвижването на момчето. Стойността на вертикализатора е 9 800 лева. Държавата предлага частично субсидиране на това средство, но голямата част остава задължение на родителите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"

Полиция е иззела в петък документи и от Смолянския драматичен театър „Николай Хайтов“ във връзка с разследването на схемата за източване на средства в Разградския музикален център – това съобщи пред Радио Пловдив директорът му Румен Бечев. Той обясни, че са съдействали на разследващите като тяхното единствено обяснение е било, че изземването на..

обновено на 01.10.24 в 11:25

Постигнаха съгласие за транспорта до село Труд

Маршрутка №5 и линиите от областната транспортна мрежа ще решат транспортния проблем на с. Труд. Ще се проведат разговори с превозвача, обслужващ маршрутната линия, да се увеличи  броят на курсовете, включително и вечерните.  Същевременно ще бъдат организирани още две спирки в Пловдив на междуградските автобуси, които преминават през Труд, за да е..

публикувано на 01.10.24 в 10:53

Левон Манукян излиза от ареста срещу 50 000 лв.

Директорът на филхармонията в Разград Левон Манукян е освободен от ареста срещу парична гаранция от 50 000 лв. Това е станало с решение на прокуратурата, потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов. Директорът на разградския театър е в ареста, МК започва финансови проверки Диригентът е съдействал на разследването и е дал пълни..

обновено на 01.10.24 в 10:40

Безплатни прегледи за хернии в болница "Св. Пантелеймон"

Хирурзите от общинската болница „Св. Пантелеймон“ в Пловдив в продължение на цял месец ще извършват безплатни прегледи на пациенти със съмнения за различните видове хернии.   Те ще се провеждат в 10  кабинет на Диагностично-консултативния център на болницата, всеки работен ден от 9 до 13 часа.  За прегледите не е необходимо направление от..

обновено на 01.10.24 в 10:30

ПУ "Паисий Хилендарски" открива новата учебна година

Тържествено откриване на новата академична 2024/2025 година на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще се проведе днес, от 11:00 часа. Събитието ще се състои в Спортната зала на висшето училище на адрес бул. "България" № 236А, уточни заместник-ректорът по международна дейност и връзки с обществеността доц. д-р Борян Янев.  По традиция на..

обновено на 01.10.24 в 10:17