Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строят нов паркинг в район „Централен“

| обновено на 13.06.17 в 15:56

Повече от 120 ще са местата за паркиране на ул. „Гео Милев“ зад блоковете на бул. „Княгиня Мария Луиза“ срещу Малката базилика, на мястото на старите гаражи.

Работата ще премине в два етапа.  

Първият е на стойност от 108 хиляди лева и обхваща района зад блоковете с номера 32,34 и 36. Там са предвидени 67 места за паркиране.  Освен новите места за паркиране в проекта е включено осветление с 10 стълба, облагородяване и озеленяване на пространството, детска площадка, тенис на маса и кът за шах и табла.

Две фирми са ангажирани с дейностите по първия етап, които трябва да приключат до края на август. Едната ще изгражда подпорни стени от глид зидария, тъй като на терена има денивелация. Другата е ангажирана с асфалтирането.

След втория етап ще има и още паркоместа до следващия блок.

Докато върви ремонта живущите ще могат да паркират в синята зона на бул. „Княгиня Мария Луиза“ срещу 5 лева месечно, но ще трябва да подадат заявление в кметсвото, уточни зам.-кметът Тошо Пашов.

С новите зони за паркиране доказваме, че има повече от 40 процента реални места за паркиране след премахването на старите гаражаните клетки, каза районният кмет Георги Стаменов.  

От начaлото на годината не се налагало принудително премахване на металните гаражи, тъй като хората ги демонтират сами. До 2019-та година вече няма да има гаражни клетки в центъра на града, категоричен е Стаменов. Той уточни, че сега остават около 600 от тях.

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 29.06.24 в 13:30

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25

Двойно поскъпнаха местните такси и услуги в Пазарджик

Общинският съвет в Пазарджик повиши цените на местните такси и услуги, като скокът е между 20 и 50 процента. Предложението е на кмета Петър Кулински, с обяснението, че стойността на услугите не е променяна от 15 години.  Заради промяна на нормативните документи, част от услугите отпадат, като паралелно с това се въвеждат нови...

публикувано на 29.06.24 в 11:04

Фармацевти, политици и експерти обсъждат в Пловдив проблемите в бранша

Собственици на аптеки, народни представители, професори от академичните среди и анализатори  се събират в Пловдив за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Инициативата е провокирана от поредната  промяна в начина на работа на аптеките с Касата. Основна пречка за тях е задължението да отпускат антибиотици и лекарства за диабет само на..

обновено на 29.06.24 в 10:13

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 29.06.24 в 09:50