Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биячите роми от Асеновград остават за постоянно в ареста

Районният съд в Асеновград остави в ареста за постоянно деветимата роми, обвинени за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда на младежите от местния детско-юношеския отбор по кану - каяк. Конфликтът започна на язовир "40-те извора" по време на тренировка на гребците и приключи в близост до болницата в Асеновград в началото на седмицата.

Мотивите на съдия Иван Шейтанов бяха, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат други престъпления. Всички те са с лоши характеристични данни и не се ползват с добро име в обществото. 

Двама от обвиняемите са осъждани за кражба и хулиганство, а трети е с административно наказание глоба.

Всички обвиняеми признаха, че са участвал в сбиването, но отрекоха да са удряли или заплашвали някого.

По време на съдебното следствие днес в съдебната зала те обясниха, че са предложили помощ на едно от момичетата – гребец, което е паднало от лодката по време на тренировка. Според разказа им половината от тях са случайно задържани и нямат участие в инцидента. 

Две нови обвинения има повдигнати спрямо задържаните девет души след сблъсъците в Асеновград от понеделник

Обвиненията спрямо всеки от задържаните са персонални и по-тежките от тях ще бъдат за закани за убийство и за нанасяне на средна телесна повреда, останалите са за хулиганство, извършено с особена дързост – съобщи на пресконференция в Асеновград окръжният прокурор Румен Попов. Той уточни, че ако обвиненията срещу тях се докажат, ги очакват от 5 до 6 години затвор.

Има провокатори в протеста снощи, предупреди директорът на пловдивската полиция Атанас Илков.

Протест в Асеновград ще има и довечера, а масово шествие се готви в почивния ден неделя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Премиерът разпореди проверка заради скандала с театрите в Разград и Смолян

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на Инспектората към Министерския съвет да провери незабавно дейността на длъжностните лица, които извършват контрол върху дейността на държавните културни институти, за които излиза информация за фрапантни финансови злоупотреби с публични средства.  15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят..

публикувано на 03.10.24 в 17:10

Български учени създадоха прототип на човешка кожа

Изследователи от отдел “Растителна клетъчна биотехнология” към Център по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) в Пловдив, съвместно с лаборатория по Метаболомика при Българска академия на науките (БАН), разработиха иновативен за България 3D модел на човешки епидермис, с цел проучвания в областта на медицината и фармацевтичната..

публикувано на 03.10.24 в 17:00

Пожар гори над асеновградското село Новаково

Огънят е пламнал в ранния следобед, като е тръгнал от стърнища покрай пътя и се е разраснал нагоре към гората. Пожарът е обхванал широколистни дървета и терасовидна площ в зоната при изхода на Новаково, в посока Кърджали, над гробищния парк.  Към този момент пламъците са ограничени, няма опасност за населението. В района има известно..

публикувано на 03.10.24 в 16:19

15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят го до 20 години затвор

Петима вече са обвиняемите по скандала, придобил известност като "Разград".  От днес и директорът на Смолянския театър Румен Бечев е с повдигнато обвинение за присвояване на 580 хиляди лева. Това е и това на директора на ТМФЦ в Разград Левон Манукян – „злоупотреби в особено високи размери, извършено в съучастие и..

обновено на 03.10.24 в 15:05

Повдигнаха обвинение и на директора на Смолянския театър

Директорът  на Смолянския театър Румен Бечев вече е с повдигнато обвинение, научи Радио Пловдив. Той все още не е официално задържан, а следобед ще стане ясно по-нататъшното развитие на случая.  Вчера Румен Бечев бе доведен в Пловдив за разпит по казуса със схемата, източила почти чилион лева от Разградския филхармоничен театър, а проверка на..

публикувано на 03.10.24 в 12:53