Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплатите на МБАЛ "Св. Мина" са преведени

| обновено на 10.07.17 в 12:10

Максимално бързо трябва да се върви към сливане на МБАЛ „Свети Мина“ с МБАЛ „Свети Пантелеймон“. Това заяви пловдивският кмет Иван Тотев по повод протестите на служителите от МБАЛ „Свети Мина“. Той подчерта, че в петък са изплатени работните заплати на медиците. Градоначалникът е категоричен, че няма да има съкращения на персонал след сливане на двете лечебни заведения. Оптимизация е възможна единствено на административен персонал.

Тотев подчерта, че Община Пловдив е изпълнила ангажиментите си и е привела на лечебното заведение сумата от 2 милиона лева, но част от  средствата са усвоени от кредитор. Това е и причината за забавяне на възнагражденията.

Кметът е категоричен, че сградата на МБАЛ „Свети Мина“ ще се запази като лечебно заведение. Част от отделенията на болницата ще продължат да функционират, а в останалите ще се пребазира ДКЦ-6. На мястото на сградата на поликлиниката ще се изгради многоетажен паркинг.

Ако двете болници не се слеят, тогава пак ще има протести за заплати. Категоричен съм, че притесненията на служителите на „Свети Мина“ не са основателни, допълни още Иван Тотев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Застраховат Пампоровата къща и още 70 общински имота

Половин година след пожара в Пампоровата къща общинските съветници дадоха разрешение тя и още над 70 общински имота да бъдат застраховани. Припомням, че пожарът беше в края на януари заради късо съединение на бойлер. По-късно беше обявена и обществена поръчка за избор на застраховател. Застраховани ще бъдат и още над 70 имота в ОИ Старинен..

публикувано на 04.07.24 в 10:20

Пампорово е домакин на форум за климатолечението

Научна конференция за климатолечението започва в Пампорово. Български и германски учени в областта на климатолечението участват в научна конференция, която се провежда от днес до събота в курорта Пампорово. Конференцията е на тема “Съвременен поглед върху климатолечението в община Чепеларе”.  Научната дискусия ще бъде открита с представяне на..

обновено на 04.07.24 в 09:58

ДГ "Мая" кандидатства с проект за енергийна ефективност

Детска градина „Мая“ в пловдивския район „Южен“ ще кандидатства за малко над половин милион лева по програмата за енергийна ефективност на общинските училища и детски градини. Това решиха единодушно общинските съветници.  Целта на проекта е значително намаляване на разходите за електричество и отопление в детското заведение. Сумата, за която ще..

публикувано на 04.07.24 в 09:58

ПП-ДБ питат в ОбС за загубата на поземлени общински имоти

ПП-ДБ питат кмета на Пловдив знае ли Общината кои са нейните имоти и как да ги запази за пловдивчани. Общинските съветници от „Продължаваме Промяната - Демократична България“ внесоха питане към кмета на Пловдив Костадин Димитров, след сигнал до тях от Асен Стефанов, бивш директор на Пловдивския общински инспекторат и на териториалната..

обновено на 04.07.24 в 08:32

ОбС решава за паметната плоча на благодетеля Владимир Сис

Общинските съветници решават за поставянето на паметна плоча на чешкия журналист и общественик Владимир Сис на фасадата на Радио Пловдив.  Сградата на медията е построена със средства събрани и дарени от Владимир Сис, като първоначално в нея се е помещавал Домът на изкуствата и печата. Това се случва непосредствено след Чирпанското земетресение..

обновено на 04.07.24 в 08:32