Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха от ареста шофьора, убил велосипедист при Пеещите фонтани

Пловдивският окръжен съд освободи от ареста шофьора на джип, блъснал и убил велосипедист при Пеещите фонтани в Пловдив.

Вместо исканата от прокуратурата най-тежка мярка спрямо обвинения за убийство по непредпазливост 49-годишен собственик на фабрика за алкохол в Първенец, той получи най-леката – "подписка".  Съдия Михаела Добрева отбеляза, че не са налице всички законови предпоставки за „задържане под стража“ и няма опасност Неделчев да се укрие.

В плеодарията си прокурор Марин Пелтеков изтъкна, че Неделчев вече е осъждан, има  и десетки глоби за висока скорост. От видеокамери се  вижда, че преди да бъде ударен смъртоносно от джипа 85-годишния веолипедист Петър Стамболов е пропуснал друг автомобил, а според свидетел джипът е спрял едва след сблъсъка.

Адвокат Цветанка Ботева обаче допълни, че Неделчев е останал на мястото, за да помогне с каквото може и акцентира, че акоклиентът й остане в ареста ще му бъдат нарушени европейските права. В своя защита самият той заяви, че съжалява, извини се на близките на загиналия и потвърди, че иска да бъде освободен с парична гаранция или да остане под домашен арест, за да се грижи за децата си и управлява своите две фирми. 

Съдебното определение не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред апелативния съд на 25 юли. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Специален влак с ретро вагони ще пътува по теснолинейката от 06.07.

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път на 6-и юли, когато е празника на град Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

обновено на 02.07.24 в 20:12

Аптеките в Пловдив излизат на протест, няма да работят 2 два часа

Аптеките от областите Пловдив, София,  Бургас, Пазарджик, Ямбол, Сливен, Добрич, Перник, Благоевград, Хасково, Кърджали, Русе, Монтана и други затварят за два часа. Това ще се случи на 3 юли, сряда, между 14:00 и 16:00 часа в знак на протест срещу измененията на Наредба 4, предложена от Министерството на здравеопазванетои Националната..

публикувано на 02.07.24 в 19:55

Кариера в Храбрино няма да има, фирмата се оттегля

Няма да има кариера в Храбрино. Новината съобщи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, като обясни, че е сключил споразумение с фирма „Еолит“ ООД, която искаше да изгражда кариера за добив на гнайсошисти в местността „Бунилото“ край селото.  По силата на споразумението фирмата се задължава в 7-дневен срок да оттегли заявеното инвестиционно..

публикувано на 02.07.24 в 16:47

Катастрофа блокира трафика при 159-ти км на АМ "Тракия"

Катастрофа между 2 камиона блокира трафика по АМ „Тракия“, на границата между областите Пловдив и Стара Загора. Има разсипан товар по пътното платно, който допълнително затруднява движението. По информация на АПИ движението при км 159-ти в посока София е ограничено заради пътнотранспортно произшествие.  Има обходен маршрут от пътен възел..

обновено на 02.07.24 в 16:42

Водният проект затваря за месец движението и в част от ул. „Индустриална“

Южното платно на ул. „Индустриална“ от кръстовището с бул. „Кукленско шосе“ в посока запад се затваря за движение от утре – 3 юли, сряда до 3 август, събота, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“- Пловдив. В периода се предвижда да бъдат извършени строително-монтажни работи по реконструкция и изграждане на канализационната и..

публикувано на 02.07.24 в 14:28

Свързани новини

Съдът решава за ареста на алкохолен бос, блъснал и убил велосипедист

Съдът решава този следобед дали шофьорът на джипа, блъснал и убил велосипедист при Пеещите фонтани да остане в ареста. Тодор Неделчев беше привлечен като обвиняем за смъртта на 85-годишния мъж, причинена по непредпазливост от удар с автомобил, нарушил правилата за движение. Фаталният инцидент стана на ул. "Авксентий Велешки" на 13 юли...

обновено на 17.07.17 в 13:36

Джип блъсна фатално велосипедист в центъра на Пловдив

Джип блъсна и уби велосипедист на улица "Авксентий Велешки" в Пловдив до Цар-Симеоновата градина. По обяд 49- годишен шофьор на джип "Нисан" удря велосипедиста, който е транспортиран от Спешна помощ в болница, където малко по- късно е починал.  Шофьорът на колата е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, резултатите са..

обновено на 13.07.17 в 18:28
Снимка в-к

Тодор Неделчев, който блъсна фатално колоездач, е с обвинение за убийство

Тодор Неделчев, който вчера блъсна и уби велосипедист на ул. „Авксентий Валешки“, е задържан за 72 часа в ареста.  На кръстовището с ул. „Велико Търново“, при управление на автомобил, марка „Нисан Навара“, той е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 85-годишния колоездач, уточнява прокуратурата. Неделчев е на..

публикувано на 14.07.17 в 16:02