Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирела Демирева на финал на СП в Лондон

Сребърната олимпийска медалистка Мирела Демирева стана първата българска атлетка, която се класира на финал на Световното първенство по лека атлетика, което се провежда в Лондон. Тя успя да скочи 1.92 м в скока на височина и така се нареди сред най-добрите 12 скачачки, които ще се борят за разпределение на медалите в тази дисциплина.

Мирела направи успешни опити на 1.80, 1.85 и 1.90 метра, а след това скочи 1.92 от втория опит. Това е и най-доброто постижение на Демирева за настоящия сезон, след като до момента тя имаше скочени едва 1.90 м на турнира “Самарско знаме”.

Финалът е в събота в 21:05 часа българско време.

В същото време Ивет Лалова остана едва на 11 стотни от място на финала в спринта на 200 метра. Българката финишира трета в първия полуфинал с 22.96 секунди и до последния трети полуфинал влизаше сред най-добрите осем с най-добро „губещо“ време, но в крайна сметка се нареди девета.

33-годиштата софиянка беше изпреварена в серията си от световната шампионка от преди две години Дафне Схипърс (Холандия) с 22.49 сек и от американката Деаджа Стивънс с 22.71 сек. Холандката записа и най-силното постижение в полуфиналите.

Днес от 13:15 часа българско време в скока на височина при мъжете излиза и последният български представител в Лондон - Тихомир Иванов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поетът Красимир Йорданов за истинския Джулай

С поета Красимир Йорданов говорихме за поредния Джулай като празник на лятото и свободата.  Посрещането на слънцето на морския бряг в утрото на 1 юли е традиция, която Старите кучета (група стари приятели, поети и китаристи) спазва стриктно от средата на осемдесетте години насам- сподели Йорданов. Джулая е чисто български феномен, който съществува..

публикувано на 04.07.24 в 16:25
Ген. Нонка Матова

Нонка Матова - сребърна медалистка от Барселона 1992

Легендата на спортната ни стрелба Нонка Матова е родена на 20.10.1954 година в град Пловдив Между 1976 г. и 2000 г. участва в шест олимпийски игри. Тя е олимпийски вицешампион от игрите в Барселона през 1992 година. Победителка в алтернативния на олимпиадата турнир „Дружба” в Москва през 1984 г.одина Поставя 11 световни рекорда, от които два за мъже,..

публикувано на 04.07.24 в 13:07

"Локомотив" загуби с 0:1 от "Славия"

"Локомотив"  (Пловдив) загуби от "Славия" с 0:1 във втората си проверка от подготвителния лагер. Единственото попадение в срещата падна в 26-ата минута, когато Иван Минчев бе точен за "белите". За "Локомотив" с пропуски пред вратата на Славия се отчетоха Мартин Петков, Георги Каракашев, Тодор Павлов, Жулиан Лами, Николас Пенев, Данило Полонский и..

публикувано на 04.07.24 в 09:57

"Ботев" завърши подготовката си с 2:0 над "Крумовград"

Отборът на "Ботев" (Пловдив) завърши с победа контролите от предсезонната си подготовка. „Канарчетата“ надделяха с 2:0 над състава на "Крумовград" в последната си проверка преди старта на новата кампания.  И двете попадения в срещата, играна на стадион „Христо Ботев“, отбеляза новото попълнение на „жълто-черните“ Антъни Уджа през втората част.  В..

публикувано на 04.07.24 в 09:43

Бабакар Дион подписа с Аполон

Бившият футболист на Локомотив Пловдив Бабакар Дион ще продължи кариерата си в кипърския Аполон Лимасол. Сенегалският футболист подписа договор за две години  с Аполон За последно Дион игра в Локомотив Пловдив, но договорът му изтече в края на сезона и той напусна тима. Дион имаше много силни изяви за Локомотив Пловдив под ръководството на Александър..

публикувано на 03.07.24 в 18:04