Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лековерна баба хариза на измамниците 5000 евро и 1000 долара

72-годишна пловдивчанка  e поредна жертва на телефонни измамници. 


Вчера по обед те  се свързали по телефона с възрастната жена и я заблудили по схемата за искане на пари уж в хода на полицейско разследване. 


Лековерната пенсионерка се хванала на изтъркания номер, за който полицията и медиите алармират от години и връчила на мошениците 5000 евро и 1000 долара. 


Образувано е досъдебно производство. Авторите на престъплението се издирват от криминалистите  на Второ РУ.


По данни на МВР, за първите седем месеца на годината "ало" измамниците са измъкнали от хората,преобладаващо възрастни, около 3,5 милиона лева. 


Сред няколкото прилагани от тях схеми най-успешна засега е "съдействие на полицията". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря в Пловдив

Огнеборци и спасители от Пловдив са реагирали на 32 сигнала за произшествия през изминалата нощ. В 7 от случаите са отстранени паднали дървета и клони от бурята. Един автомобил е с нанесени щети. На две места е оказана помощ при премахването на паднали дървета върху пътното платно - на околовръстния път при разклона за Златитрап  и на..

обновено на 03.07.24 в 12:54

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

публикувано на 03.07.24 в 12:50

Санират с европари сградата на Областната управа в Пловдив

82 % от енергията, която в момента потребява сградата на областната администарция в Пловдив, ще бъде спестена след нейното енергийно обновяване. То се осъществява по проект, финансиран от Европейския съюз на стойност над 1 милион и 24 хиляди лева. От тях повече от 850 000 лева са безвъзмездно европейско финансиране, а 170 000 са от националния..

публикувано на 03.07.24 в 12:43

Парламентарната група на ДПС изключи депутата Рамадан Аталай

На заседание на ПГ на ДПС е взето решение да изключи Рамадан Аталай от групата. "За" решението са гласували   44-ма депутати, съобщи зам.-председателят на НС Росица Кирова от парламентарната трибуна.  Изключването на Рамадан Аталай от парламентарната група е било прието с единодушие. Предстои да стане ясно дали Аталай ще остане независим..

обновено на 03.07.24 в 12:27

Обявиха конкурс за директори на 14 детски градини в Пловдив

Причината Община Пловдив да обяви конкурса е, че настоящите ръководители на забавачките се пенсионират. Това обяви зам.-кметът на Пловдив Владимир Темелков във фейсбук профила си.  Пенсиониращите се директори ще бъдат изпратени на официална церемония. Темелков уточнява, че е важно да се даде път на младите специалисти в сферата на образованието...

публикувано на 03.07.24 в 12:22