Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандали рушат детски площадки и спирки

Най-голямата детска площадка в район Южен откриха днес кметът на Пловдив Иван Тотев и Борислав Инчев, кмет на района. Тя е на площ от близо 2 дка и там са изградени две зони за игра на децата по изискванията на наредбата. Има достатъчно на брой съоръжения за игра, поставени са и близо 30 пейки в близост до площадката.

Общата стойност на инвестициите е близо 100 000 лева. Има обособени и пет паркоместа непосредствено до детския кът. До седмица общинската администрация ще постави и чешмичка в района. Ще бъде предприето и озеленяване, като се предвижда площите да бъдат снабдени и с поливна система. 

До края на година ще има още една нова детска площадка в кв. "Коматево" на ул. "Лозарска" 15. Изключителен приоритет в работата на районната администрация ще бъдат зоните за игра на децата, подчерта Инчев. Той уточни, че вече 14 са новите и реновираните площадки, като целта е до средата на  2019г. те да са 26 в "Южен". За следващата година са предвидени с бюджетни средства да се построят още нови 5 площадки.

През последните 10 дни обаче пет пъти се наложиха ремонти на оградата и вратите на новата площадка, нека да я запазим, призова Борислав Инчев. По думите му пораженията са сериозни и вандализмът трябва да се прекрати.

Кметът на Пловдив Иван Тотев съобщи днес, че в Коматево са откраднати на етапи няколко нови пейки, които са били поставени в квартала. Една пейка струва от 210 до 250 лева, пресметна районният кмет и призова да се опазват обществените места за отдих.

Тотев открои днес и друг вид вандализъм в Пловдив. По бул. „Цариградско шосе“ всички спирки са потрошени, заяви кметът. Той уточни, че това е голям проблем, защото особено зимата съоръженията трябва да служат на хората. От миналата седмица фирмата концесионер на спирките в Пловдив има заявка за проекти на нови 40 спирки, като част от тях ще бъдат изпълнени с търговски обекти.

Желанието на общината е да има заслони на големите спирки и то още до декември, обобщи Тотев. Общината ще постави до края на 2017 нови 10 спирки, там където няма предвидени по концесия.


Снимка






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23

32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря в Пловдив

Огнеборци и спасители от Пловдив са реагирали на 32 сигнала за произшествия през изминалата нощ. В 7 от случаите са отстранени паднали дървета и клони от бурята. Един автомобил е с нанесени щети. На две места е оказана помощ при премахването на паднали дървета върху пътното платно - на околовръстния път при разклона за Златитрап  и на..

обновено на 03.07.24 в 12:54

Санират с европари сградата на Областната управа в Пловдив

82 % от енергията, която в момента потребява сградата на областната администарция в Пловдив, ще бъде спестена след нейното енергийно обновяване. То се осъществява по проект, финансиран от Европейския съюз на стойност над 1 милион и 24 хиляди лева. От тях повече от 850 000 лева са безвъзмездно европейско финансиране, а 170 000 са от националния..

публикувано на 03.07.24 в 12:43

Обявиха конкурс за директори на 14 детски градини в Пловдив

Причината Община Пловдив да обяви конкурса е, че настоящите ръководители на забавачките се пенсионират. Това обяви зам.-кметът на Пловдив Владимир Темелков във фейсбук профила си.  Пенсиониращите се директори ще бъдат изпратени на официална церемония. Темелков уточнява, че е важно да се даде път на младите специалисти в сферата на образованието...

публикувано на 03.07.24 в 12:22

Изградиха нов паркинг със 139 места на мястото на старо бунище

Нов обществен паркинг със 139 места функционира от днес в карето между бул. „Шести септември“,  бул. „Източен“ и ул. „Райно Попович“. Кметът на Пловдив Костадин Димитров,  кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов инспектираха изпълнението на обекта. От община Пловдив уточниха,..

публикувано на 03.07.24 в 11:23