Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районните кметове подкрепят наредбата за паркиране пред блоковете

| обновено на 03.10.17 в 17:01

С Наредбата за паркирането ще се създаде ред в районите, а не хаос и неудобство.

Това заяви Николай Чунчуков, кмет на район „Източен“ по повод твърденията на пловдивския депутат Славчо Атанасов, че наредбата е незаконосъобразна, не е справедлива и е в ущърб на пловдивчани. 

Той подчерта, че хората приемат платеното паркиране и обясни, че веднага се подават молби за местата, които се изграждат. С премахването на грозните гаражи и изграждоането на паркоместа, се осигуряват и двойно повече места. Създава се ред и култура на паркирането, коментира Чунчуков. 

До този момент в „Източен“ са подадени 50 молби за платено паркиране. Николай Чунчуков е категоричен, че оспорването на Наредбата за паркирането в Административния съд от пловдивския депутат и бивш кмет Славчо Атанасов, няма да спре изпълнението й.  

Райният кмет на „Тракия“ Костадин Димитров също защити нормативния документ. В района са подадени над 400 заявления за платено паркиране. Димитров увери, че ще се направи всичко възможно да се удовлетворят желанията на хората. Ще се стремим да увеличаваме броя на местата за платено паркиране, но не е възможно да превръщаме всяка зелена зона в парко място. Целта ни е да изградим многоетажен паркинг в район А-9, коментира Димитров.

Районният кмет коментира и твърдението на общинския съветник от Патриотичния фронт Костадин Гаров, че вече е постъпила и първата жалба срещу наредбата от гражданин, който живее в блок №8. Преди една година там нямаше нито едно паркомясто, а сега в целия район там има перфектни места за паркиране. Всяко от тях е изградено по стандарт, коментира Костадин Димитров.

Районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов също защити Наредбата за паркиране. Тази наредба дава само възможности. Тя дава възможности, ако някой от гражданите желае да наеме място за паркиране – да има това  право. Промяната в методиката е направено за да се защити максимално правото на собствениците на жилища, които искат да наемат паркоместа, коментира Стаменов. В „Централен“ са подадени над 200 молби за платено паркиране.

ВМРО подкрепя документа, защото решава до голяма степен проблемите с паркирането в града, и е против заявеното от НФСБ намерение да атакува наредбата в Административния съд. Това обявиха пред журналисти депутатът Александър Сиди, общинският съветник Стефан Послийски и кметът на район „Южен“ Борислав Инчев. „Има неизгладени текстове в наредбата, но те трябва да се разгледат от ОбС, а не от съда“, бе категоричен общинският съветник Стефан Послийски.

Въпреки разногласията, разцепление в коалицията няма, има плурализъм на мненията, бе категоричен Александър Сиди. По думите му активността на НФСБ и депутата Славчо Атанасов е твърде ранен старт на предизборната кампания за кмет на Пловдив.

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожар на Младежкия хълм

Сигнал за пожар на Младежкия хълм е получен след 18 часа тази вечер на тел. 112.  Димът се е появил от горящи сухи треви и храсти по южния склон на тепето.  Теренът е труднодостъпен и скалист, има само един подстъп за автомобили и това е затруднило придвижването на пожарните коли.  Огънят е локализиран, а през нощта ще останат дежурни екипи, за да..

публикувано на 01.07.24 в 20:35
Рамадан Аталай

Организациите на ДПС в Асеновград, Кричим и Първомай защитиха Аталай

Декларация в подкрепа на депутата от ДПС Рамадан Аталай оповести общинската организация на ДПС в Асеновград. Тя е изпратена до почетния председател на Движението Ахмед Доган и е публикувана във Фейсбук-групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“.  В края на миналата седмица областният съвет на Движението в Пловдив сне доверието си от дългогодишния..

публикувано на 01.07.24 в 16:41

Кандидат- студентите в МУ - Пловдив се явиха на изпита по биология и химия

Като сравнително лесен определиха изпитния вариант по биология и химия кандидат-студентите за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ в Медицински университет - Пловдив.   Те писаха по вариант 1,  изтеглен точно в 8.30 часа от Севинч Керим Кеязим в първа аудитория на Аудиторния комплекс в присъствието на ректора проф...

публикувано на 01.07.24 в 15:15

МОН публикува резултатите от НВО след 7-и клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от Националното външно оценяване в края на 7-и клас. Проверката става в системата на МОН  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. Над 59 000 седмокласници на НВО по български език и литература На национално външно оценяване по български език и литература се..

публикувано на 01.07.24 в 15:08

Арестуваха мъж от Велинград, пазарувал с фалшиви евро

Велинградчанинът е задържан след като се разплатил с фалшиви евро банкноти, като купил кобила от жител на село Костандово. За животното купувачът броил 100 лева и 500 евро, като чуждата валута била в 10 банкноти с номинал от 50 евро. След покупката стопанинът на коня установил, че 500-те евро са фалшиви и подал сигнал в полицейския участък в..

публикувано на 01.07.24 в 14:03