Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

CNN рекламира Пловдив като Европейска столица на културата 2019

| обновено на 30.11.17 в 11:18

Журналистическо видео на CNN показва Пловдив и България като перфектен избор за туристическа дестинация. Рекламата е част от международна кампания на Министерството на туризма, осъществена съвместно със световния новинарски канал CNN, Travel Channel, National Geographic и Eurosport.

Освен 30-секундни телевизионни клипове и онлайн формати в дигиталните канали на медиите, кампанията включва три едноминутни видеа в телевизионната и онлайн мрежа на CNN. Те представят красотата на България пред чуждестранните туристи и целят да засилят интереса им към богатото ѝ културно и  историческо наследство.  Материалите са посветени на Пловдив, София и едни от най-посещаваните забележителности в страната – Седемте рилски езера и Рилския манастир.

Пловдив е представен като уникален туристически маршрут, а клипът за него дава възможност на потенциалните туристи „да се разходят“ из малките улици на Стария град. Подчертано е богатството на културната и фестивалната му сцена, естествено вписани в местните архитектурни и археологически забележителности. Кампанията допълва положителния имидж на Пловдив като бранд и предпочитана туристическа дестинация.

60-секундните клипове, които са част от поредицата “60-second vacation”, впечатляват с  природни обекти и разнообразни предложения за неповторими изживявания в България. Цялостното промотиране на Пловдив като Европейска столица на културата е част от партньорството между Общинска фондация „Пловдив 2019“ и Министерството на туризма.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гореща събота с температури до 35 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. Следобед над планинските райони в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. По Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток...

публикувано на 08.06.24 в 07:56

Политическата агитация днес е забранена

Днес е ден за размисъл преди изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент в неделя. Съгласно Изборния кодекс  от полунощ  на 8 юни до приключването на изборния ден в 20:00 ч. на 9 юни се забранява предизборната агитация. Изборният ден може да бъде удължен до 21:00 часа, когато пред секцията има негласували избиратели...

обновено на 08.06.24 в 07:14

Доставят машините и изборните книжа в секционните комисии

Тази сутрин под полицейски съпровод машините за гласуване ще бъдат транспортирани до изборните секции в Пловдив и областта. В момента те са в склад в Северната промишлената зона. В област Пазарджик, подготовката за изборите за европейски и български парламент върви по план. Днес членовете на всичките 367 избирателни секции ще получат по график..

публикувано на 08.06.24 в 07:14

Ден на бащата в Музея на авиацията в Крумово

С вход свободен и атрактивна програма Музеят на авиацията край Пловдив е домакин на Ден на бащата, посветен на специалната връзка между бащите и децата. Посетителите ще имат възможност да разгледат легендарни ретро автомобили като Форд Мустанг 1967, Орел Рекорд 1961, БМВ Кабрио 1992, Москвич 412 1974, Ситроен BX 1993, Форд Таунус 1974, Понтиак..

публикувано на 08.06.24 в 07:10

Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Кричим

Сигнал за внезапно повишаване на нивото на р. Въча е постъпил от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район" в община Кричим в 17 часа и 10 минути днес.  Той касае високи води след град Кричим до село Куртово Конаре, община Стамболийски.  Сигналът е постъпил на зеления телефон и в него се твърди, че е имало опасност за живота на рибари, които са..

публикувано на 07.06.24 в 21:45