Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

35 - 40 са наблюдаваните водоеми в Пловдивска област

| обновено на 01.12.17 в 16:06

Продължават превантивните мерки на територията на областите Пловдив, Пазарджик и Смолян, заради очакваните  обилни валежи и влошаване на времето в близките дни. 


Това бе тема на специално заседание на  Регионалният щаб, който обхваща и трите области, под ръководството на заместник – министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов. 


Около 35 - 40 водоема, малки и големи,  намиращи се на територията на Пловдивска област, са потенциално опасни и при екстремна ситуация биха могли да нанесат  щети, съобщи пред Радио Пловдив главният експерт по сигурността в Областната администрация Валери Баранов. 

В момента няма опасна обстановка, но с оглед прогнозите,  са дадени конкретни предписания на  кметовете в областта. 

Основните от тях са пълно почистване на обраслите с растителност диги на язовирите, а по-точно – за 15 от тях, считани за потенциално опасни. 

Кметовете в пловдивско  са поели ангажимент да предприемат незабавни действия, в съответствие с инструкциите, каза  областният експерт по сигурността.  

Освен това, на заседанието са дадени указания да се определят персонално отговорници за всички големи и по-малки язовири, речни корита, основни пътища. 

Дружеството EVN е изразило готовност с допълнителни дежурни групи за отстраняване евентуални на аварии по електропреносната мрежа в трите области. За следене нивата на най-големите язовири има определени допълнително полицейски патрули, както и служители на пожарната. 

Всички съоръжения имат достатъчно свободни обеми и могат да поемат достатъчно количества водни маси при обилни валежи. 

През няколко часа събраната информация се обобщава в дежурния център отговарящ за трите области и ситуиран в Пазарджик. 

Освен възможността за подаване на сигнали на телефон 112 е открит е и допълнителен телефон за възникнали проблеми в трите региона -  0888 481 353.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчани настояват за облагородяване на Данов хълм

Пловдивчани, които живеят в района на Данов хълм, излязоха с апел към кмета на район „Централен“  Георги Стаменов и ръководството на община Пловдив за спешни мерки за облагородяване на тепето. Кметът на „Централен“ заяви, че ще поиска в градския бюджет за 2025 година да се заложат 1 млн.лв. за облагородяване и ремонтни дейности на хълма.  В..

публикувано на 04.10.24 в 16:03

В културните институции липсва самоконтрол

"Скандалът с театрите е един огромен шок за цялата гилдия. Не е и лесно да се възприеме. Не ни е приятно, разбира се, но в никакъв случай не бихме искали обаче това да бъде оценката за цялостната театрална дейност в България. Не трябва да бъде по този начин и не ни се иска това да остави някакъв отпечатък върху дейността на хората, които дават..

публикувано на 04.10.24 в 10:39

Светлинно шоу озарява Царския дворец "Кричим"

Паркът на Царския дворец "Кричим" се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е  Георги Колев . "По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са..

обновено на 03.10.24 в 17:20

Петното е върху цялата гилдия и цапа достойнството ѝ

Петното е върху всички, категоричен е бившият министър на културата Вежди Рашидов, коментирайки скандала с театрите и схемата за фиктивни назначения и източване на средства в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив.  "Тъжно и обидно е. Тъжно е, че това петно е върху цялата гилдия и цапа достойноството ѝ, а обидното е, че е точно в сферата на..

публикувано на 03.10.24 в 16:57

Не очаквам пълномащабна военна операция в Близкия Изток

Не очаквам пълномащабна военна операция и истинско военно противопоставяне между Израел и Иран. Това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив дипломатът-арабист и бивш зам.-министър на външните работи пред Радион Попов. Според него разрастващият се конфликт в Близкия Изток има демонстрационен ефект. „Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:56