Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Операта кани на новогодишен бал с "Фондацията"

| обновено на 29.12.17 в 14:50

Опера Пловдив отваря врати за светското музикално събитие на Пловдив – „Новогодишен бал в операта”. За четвърта поредна година всички пространства в Дома на културата „Борис Христов” ще бъдат изпълнени с любимата музика на три поколения, като кулминацията ще е съвместният концерт на oркестъра на операта със супергрупата „Фондацията”.

Зрителите на бала ще бъдат посрещани от Госпожа Опера заедно с балетистите и хористите на Опера Пловдив. Музикалната програма ще започне в 18:30 часа с камерни изпълнения на солистите на Опера Пловдив – Марк Фаулър, Евгения Ралчева, Евгений Арабаджиев, Светлана Иванова.  Щафетата ще поеме „Биг Бенд Пловдив” със суинг и евъргрийни  в централното фоайе. Гостите ще могат да закупят и промоционални ваучери за постановките на Операта през 2018.

В 19:30 часа публиката ще бъде поканена в Голямата зала, където Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще изпълнят незабравимите хитове на групите, от които е започнала кариерата им. Всички песни ще прозвучат за първи път пред пловдивската публика в нов аранжимент за симфоничен оркестър под диригентската палка на Константин Добройков. Зрителите ще чуят песни като  „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ, „Няма връщане назад” на Б.Т.Р., „Червило“ на Дони.

Следващият Бал в операта бъде за Първа пролет с песните на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” за първи път в нов аранжимент за симфоничен оркестър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Четирима фотографи представят изложба в Мексиканската къща

Четирима магистри по фотография от АМТИИ – Димитър Георгиев, Дамян Дечев, Любен Зехтински и Яна Ингилизова ще открият обща изложба в Мексиканската къща в Стария Пловдив. В своето авторско представяне, озаглавено „Четири очи“, Димитър Георгиев излага над 20 фотографии и инсталации. Всяко от „очите“ представлява ниво на въздействие на..

публикувано на 03.07.24 в 11:33

Красивите сгради на Пловдив в рисунки и разкази на ученици

Ученици рисуват пловдивски сгради със статут на културни ценности в тридневен пленер и разказват на пловдивчани за изобразяваните архитектурни обекти.  Рисунките ще са дело на възпитаниците на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Връстниците им от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ ще представят кой архитект е..

обновено на 02.07.24 в 11:22

"Обичайните заподозрени" тази вечер в Пловдив

Стефан Вълдобрев и групата му "Обичайните заподозрени" излизат тази вечер на сцената на Летен театър "Бунарджика". Концертът започва от 20.30 часа и включва хитове на бандата.   "Обичайните заподозрени" ще представят новия си албум "!Удивителни Въпросителни?", който излезе на 20 май.  Албумът съдържа 11 жанрово и тематично разнообразни песни,..

публикувано на 02.07.24 в 08:44

Маестро Диан Чобанов за новата си роля в Операта

В последната неделя на юни в предаването Клуб "Неделя" гостува Маестро Диан Чобанов, който от края на януари тази година е и  директор на Държавна опера – Пловдив.  За приоритетите, които е определил като най-важни в своята работа, за все по-засилващата нужда на институцията под тепетата от собствена сграда, за ролята на Концертна зала днес и..

публикувано на 01.07.24 в 16:35

Михаил Вешим: Смешното и сериозното вървят ръка за ръка

В последната неделя на юни, гост в първия час на предаването Клуб "Неделя" бе журналистът и писател Михаил Вешим. За хумора като такъв и има ли той почва у нас, както и дали  чувството за хумор напоследък намалява или се увеличава, той сподели: "Незнам кой прави изследвания през годините в тази посока дали чувството за хумор намалява или се..

публикувано на 01.07.24 в 15:38