Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последният здрав "Спартан" излезе от строя след катастрофа на "Графа"

| обновено на 20.01.18 в 10:28

Инцидент с военен самолет „Спартан” стана в петък следобед на Авиобаза "Граф Игнатиево". Няма пострадали военни.

Машината е от базата във "Враждебна", но е пристигнала  в авиобаза „Граф Игнатиево" за учебни полети. Инцидентът е станал по време на маневра на пистата. Нанесени са материални щети по самолета.

По случая се води разследване от инспектората на Военна полиция. От Министерство на отбраната потвърдиха информацията, но не дават подробности преди края на работата на проверяващите.

В ТВ сутрешен блок в събота,  зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков каза, че от четирите степени - инцидент, сериозен инцидент, катастрофа и авария, станалото на пистата може да се определи като сериозен инцидент.

Така от трите военно-транспортни самолета "Спартан" българската армия остава без нито един, тъй като другите два бяха на земята поради липса на пари за поддръжка. За това алармира министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов още в началото на декември.

Няма и договор с италианската "Аления" за поддръжка на самолетите, тъй като предишният контракт приключи април миналата година. Преговорите за нов договор ще са на 2 февруари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пламнали треви до помпена станция "Север" задимиха града

Три противопожарни екипа гасят пламнали сухи треви близо до помпена станция на Рогошко шосе в Пловдив.  Гъсти облаци дим се издигат нависоко и се виждат от всички точки на града, кото задимяването в северните части на града е най- сериозно. Гъстият дим е видим и от центъра на града.  Засега няма данни за обгазяване на района и опасност за..

обновено на 25.06.24 в 17:08

Ден първи с променени жп маршрути в Пловдив - нова гара и изненадани пътници

От днес влаковете от Пловдив за Асеновград и южните направления на страната тръгвата не от Централна жп гара, а от временна спирка при прелеза на Сточна гара. Спирането на отсечката от Централна гара до т.нар. спирка Пловдив изток се налага заради затварянето на Бетонния мост.  В първия ден с променени железопътни маршрути билети се..

обновено на 25.06.24 в 17:04

Две села от Пловдивско минаха на воден режим

Две села от Пловдивска област и ниската зони в Перущица минаха на воден режим заради високите температури и продължителното засушаване. Климатичните изменения са довели до намаляване дебита на водата в кладенци. Вода в долния край на хисарското село Кръстевич ще има само сутрин от 6 до 10 часа, а в горния край от 18 до 22 часа. Режим на водата..

обновено на 25.06.24 в 17:01

Задържаха изнудвач, рекетирал свой познат

25-годишен криминално проявен пловдивчанин изнудвал в продължение на година и половина 22-годишен свой познат, съобщиха от полицията.  По-младият мъж станал свидетел на кражба на мобилен телефон от дете в парк в пловдивския район „Южен“. Изнудвачът го обвинил, че той е извършил кражбата на телефона и за да не го издаде, поискал от него месечна такса..

публикувано на 25.06.24 в 15:23

Ново покушение срещу градски автобус, отново в ж.р "Тракия"

Задържаха млад пловдивчанин за умишлено увреждане на автобус от градския транспорт на Пловдив. От полицията съобщиха, че на 16 юни в жк „Тракия“, след слизане от рейса пътник хвърлил камък и счупил страничното стъкло. Вандалът бил във видимо неадекватно състояние, а докато автобусът се движел, се държал агресивно и обиждал шофьора. По случая е..

публикувано на 25.06.24 в 13:35