Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Съюз за Пловдив" не подкрепят бюджета, ако не приемат предложенията им

Няма да подкрепим бюджета Пловдив, ако не се приемат нашите предложения, дадени още през декември, заявят в позиция от Съюз за Пловдив.

Ден преди гласуването на бюджета в Общинския съвет лидерът на партията  и председател на групата съветници Дани Каназирева, припомни настояването за включване в капиталовата програма над 20 проекта. 

Сред тях са проектирането на бул. „Марица – север“, изграждането на първия етап от продължението на бул. „Македония“ от бул. „Никола Вапцаров“ до бул. „Александър Стамболийски“, санирането на детска градина „Еделвайс“ в „Тракия“, ремонт на няколко улици и тротоари в кварталите и на подлезите на бул. „Кн. Мария Луиза“, обновяване на детски площадки, изграждане на паркоместа и въвеждане на видеонаблюдение в най-рисковите зони в града. 

В проекта на бюджета не е включен нито един от посочените от нас обекти. Ако на сесията нашите предложения не получат финансиране, това ще бъде знак за непризнаване и незачитане на проблемите на пловдивчани, коментира още Каназирева. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слънчев ден и топло време обещават синоптиците

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад - северозапад, в Източна България - от югозапад, но до вечерта в цялата страна ще отслабне, а на места и ще стихне.  Ще бъде все още доста топло за сезона, с максимални температури между 22° и 27°.  В планините също ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и..

публикувано на 15.10.24 в 07:26

Последно "Сбогом!" на Кирил Маричков

Днес се прощаваме с Кирил Маричков. Рок легендата почина в петък вечер преди началото на концерт във врачанското село Селановци след инцидент при падане от сцената.  Опелото е от 13 часа в столичния храм „Света София“.  Кирил Маричков си отиде 20 дни преди на навърши 80 годишна възраст. Започва кариерата си през 1962 с „Бъндараците“ - една от..

публикувано на 15.10.24 в 07:16

Оповестяват резултатите от проверката на авиокатастрофата на АБ "Граф Игнатиево"

Министерството на отбраната ще обяви резултатите от проверките на катастрофата на авиобаза "Граф Игнатево" от 13 септември, в която загинаха подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Данните ще оповестят министърът на отбраната Атанас Запрянов и експерти по разследването на авиационни произшествия и инциденти към „Военна полиция“...

обновено на 15.10.24 в 07:11

В Пловдив се открива първата сграда със социални жилища

Първата сграда със социални жилища в Пловдив ще бъде официално открита днес. Тя се намира на улица „Владая“ номер 6 в квартал „Многофункционална зона Изток“ и включва 74 социални жилища, както и 18 паркоместа. Жилищата ще бъдат предоставени за настаняване на уязвими групи и хора в неравностойно положение. Строителството на сградата започна..

обновено на 15.10.24 в 07:11

Собственик на траурна агенция задържан за измама

Собственик на траурна агенция в Пловдив е задържан по подозрение за измама. Днес мъжът е отведен за срок до 24 часа в Шесто РУ след придобити първоначални данни, че е осъществявал срещу заплащане фиктивна кремация на починали хора.  В хода на проверката са установени два такива случая, като работата на служителите продължава под надзора на Районна..

публикувано на 14.10.24 в 21:12

Свързани новини

ПФ няма да подкрепи бюджета на Пловдив, градът ще се управлява на ръчна спирачка

Бюджетът на община Пловдив за 2018 година е „кух“ и групата на патриотите няма да го подкрепи. Това обявиха пловдивският депутат Славчо Атанасов и председателят на групата в Общинския съвет Слави Георгиев. Според тях заложеният ръст на парите на Пловдив от 137% спрямо миналата година и 23 милиона повече приходи са нереалистични и няма да бъдат..

обновено на 29.01.18 в 14:47

Според БСП бюджетът на Пловдив е "кух" и парите няма да бъдат събрани

БСП са притеснени от бюджета на Пловдив. 321 милиона лева звучи добре, но буди голямо безпокойство, заяви специалистът по финанси в групата на левицата Петя Манева . Най-голям риск има при местните имуществени данъци. Планирани са над 69 милиона лева, при 54 милиона лева за 2016-та. Ръстът е от 27 % и то без промяна в данъчните ставки -..

публикувано на 29.01.18 в 14:46

Бюджетът на Пловдив е фантастичен и ще бъде приет с голямо мнозинство

Като фантастично голям и много амбициозен  определи бюджета на Пловдив за 2018 г.  кметът Иван Тотев. Той изрази  надежда, че  на предстоящото заседание на местния парламент  на 31  януари той ще бъде приет с голямо мнозинство. За първи път при изготвянето на бюджета за тази година философията на съставянето му е по – различна.  Досега  6..

обновено на 29.01.18 в 14:47