Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани внесоха в Общинския съвет подписка в защита на "Тракарт"

| обновено на 27.02.18 в 10:49

В отсъствието на кмета Иван Тотев започна днешната сесия на местния парламент. 

В писмо до съветниците кметът посочва, че упълномощава всичките си заместници да го представляват по време на заседанието. 

Председателят на ОбС Савина Петкова съобщи, че е постъпила подписка в защита на културен център "Тракарт". Тя е внесена на 30 януари от местната гражданска инициатива "Да спасим Тракарт".  
Всеки ден в местния парламент продължават да постъпват позиции от граждани в подкрепа на подписката, включително и от почетния гражданин на Пловдив художникът Вълчан Петров, допълни Савина Петкова. 
Тя уточни, че подписката ще бъде включена в дневния ред на съветниците, едва когато пристигне справка от ГРАО за автентичността на събраните подписи. 
Темата продължи съветникът от БСП Иван Петков, който попита задочно кмета защо се налага изобщо да има подписка в защита на "Тракарт", след като има концесионен договор, който е реално 15 + 10 години и той не бъде продължен. Савина Петкова отново посочи, че темата ще бъде дискутирана след пристигането на обратната инфорамция от ГРАО. 
Без нито едно изказване Общинският съвет одобри избора на съдебни заседатели за Пловдивския окръжен съд за мандат 2018-2023 година. 
Веднага след направения от заместник-кмета по туризма Александър Държиков отчет за изпълнение на годишната програма за развитие на туризма в Пловдив за 2017 година, съветниците гласуваха и този отчет.  
Почти без дебати и "отхвърляне на точките една по една" местният парламент продължава заседанието си. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Ново Железаре са по-активни от Войнягово в кметските избори

Близо 29 % е активността до обед  на изборите за кмет в карловското село Войнягово . До 12:30 часа са гласували 245 от всичките 848 жители с право на вот, сочат данните на Общинската избирателна комисия в Карлово.  Гласуването е в две секции в селото и протича нормално, без нарушения. Кандидатите за кмет са петима -  Тодор Минковски, Петър..

обновено на 20.10.24 в 17:59

В Ново Железаре и Войнягово гласуваха повече от половината избиратели

50,59% е избирателната активност към 17,30 часа в карловското село Войнягово , където се провеждат частични избори за кмет.   Гласували са  429 от имащите право на вот  848 жители на селото. До момента изборният ден протича нормално, няма регистрирани жалби и сигнали за нарушения , съобщи Ивелина Димовска , председател на Общинската..

публикувано на 20.10.24 в 17:55

Чепеларе привлича все повече туристи не само през зимата

7-процентов ръст на туристи отчита Чепеларе от началото на годината. Постъпленията от туристически данък в общината са над 400 000 лв. и са рекордно високи, съобщават от Туристическия информационен център в града. Оттам подчерават, че летният туристически сезон в Чепеларе и района е бил изключително успешен. Посетителите са предимно български..

публикувано на 20.10.24 в 17:33

20 октомври е Световен ден за борба с остеопорозата

По повод Световния ден за борба с остеопорозата 20-ти октомври четири общини в Пазарджишка област организираха измервания на костната плътност. Кампанията в Белово, Ракитово, Велинград и Пещера започна в началото на октомври и е по инициатива на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик и асоциация „Жени без остеопороза“.  Измерена е костната..

обновено на 20.10.24 в 14:33

Произведеното в България поскъпва, част от чуждата продукция поевтинява

Тази есен се наблюдава ръст в цените на част от плодовете и зеленчуците родно производство. Поскъпването на българските плодове и зеленчуци е с над 20% спрямо есента на миналата година.  По – скъпи са чушките, патладжаните, марулите, рекордно и поскъпването при зелето. Българската продукция е на изчерпване и това е една от причините за..

публикувано на 20.10.24 в 14:33