Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив партия "Воля" организира форум, посветен на българката

От партията настояват за по-голяма почивка за многодетните майки, а също и стимули за работодателите

Форум на тема "Българката - пазител на род и дух, майка и съвременна успяла жена"  организира политическа партия „Воля“ в Пловдив.

Целта е да се даде възможност на граждани, неправителствени организации и сдружения да направят предложения за необходими законодателни промени по обсъжданите теми. 

Ще присъстват лидерът Веселин Марешки и депутатите от парламентарната група на партията, които се ангажират  с  инициирането  на съответните процедури в Народното събрание.

Председателят на партията в града Сузана Николова заяви в интервю за Радио Пловдив, че партия "Воля" ще настоява за законодателни промени, които касаят допълнителен отпуск за майките.

Искаме да се направят законодателни промени, които касаят почивните дни и отпуските на майките. В Кодекса на труда е залегснала възможността, ако е заложено в КТД - майките с едно дете да ползват два дни допълнителен отпуск, а на тези с две и повече деца -  по 4 дни. Ние искаме това да се случи за всички работещи майки. Другата тема е удължаване на седмичната почивка за многодетните майки. Необходими са и мерки и за стимулиране на работодателите да наемат многодетни майки почасово, обясни в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив Сузана Николова.

Тя допълни, че партията ще организира и други форуми, а целта е да се обсъдят с гражданите законодателните инициативи на партията.

В звуковия файл можете да чуете Сузана Николова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Празник на Чудотворната Бачковска икона

В Бачковския манастир ще бъде отслужена архиерейска богослужба в чест на празника на Чудотворната Бачковска икона на пресвета Богородица. В съборния храм на манастира литургята ще отслужи игуменът на обителта епископ Сионий. На 2 юли църквата чества празника Полагане честната дреха на Пресвета Богородица във Влахерна. Денят е празник на Чудотворната..

публикувано на 02.07.24 в 07:51

Потушиха пожар на Младежкия хълм

Сигнал за пожар на Младежкия хълм е получен след 18 часа тази вечер на тел. 112.  Димът се е появил от горящи сухи треви и храсти по южния склон на тепето.  Теренът е труднодостъпен и скалист, има само един подстъп за автомобили и това е затруднило придвижването на пожарните коли.  Огънят е локализиран, а през нощта ще останат дежурни екипи, за да..

публикувано на 01.07.24 в 20:35
Рамадан Аталай

Организациите на ДПС в Асеновград, Кричим и Първомай защитиха Аталай

Декларация в подкрепа на депутата от ДПС Рамадан Аталай оповести общинската организация на ДПС в Асеновград. Тя е изпратена до почетния председател на Движението Ахмед Доган и е публикувана във Фейсбук-групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“.  В края на миналата седмица областният съвет на Движението в Пловдив сне доверието си от дългогодишния..

публикувано на 01.07.24 в 16:41

Кандидат- студентите в МУ - Пловдив се явиха на изпита по биология и химия

Като сравнително лесен определиха изпитния вариант по биология и химия кандидат-студентите за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ в Медицински университет - Пловдив.   Те писаха по вариант 1,  изтеглен точно в 8.30 часа от Севинч Керим Кеязим в първа аудитория на Аудиторния комплекс в присъствието на ректора проф...

публикувано на 01.07.24 в 15:15

МОН публикува резултатите от НВО след 7-и клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от Националното външно оценяване в края на 7-и клас. Проверката става в системата на МОН  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. Над 59 000 седмокласници на НВО по български език и литература На национално външно оценяване по български език и литература се..

публикувано на 01.07.24 в 15:08