Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха нова спортна площадка в двора на училище "Христо Ботев"

Шест училища в Пловдив са без физкултурни салони

7
Снимка: Радио Пловдив

Пловдив е сред малкото общини, които развиват програми, насочени към училищата. Това каза кметът Иван Тотев при откриването на комбинирано игрище за различни видове спорт в двора на Начално училище „Христо Ботев“ в район „Северен“. 

Новата площадка е изградена с близо 59 хиляди лева, като финансирането е както от общината, така и от училищния бюджет. Игрището за футбол, волейбол и баскетбол е с изкуствена тревна настилка и площ от 591кв.метра.

Имаме прекрасен пример за спортна инфраструктура, но в града има шест училища, които все още остават без физкултурни салони, заяви Тотев. По думите му в последните 10 години има по-големи възможности за финансиране  в тази насока, но при някои учлища това е невъзможно или много трудно. В бюджета на Пловдив са заложени 1 милион лева за изграждането на спортна зала в Езикова гимназия „Иван Вазов“, уточни кметът.

Неговият заместник Георги Титюков допълни , че вече има разрешение за строеж на физкултурен салон на Основно училище „Екзарх Антим I “ на бул. „Васил Априлов“. Ако министерството на младежта и спорта отвори програма за физкултурни салони, тъй като в държавата има 600 училища без такива, ние имаме проектна готовност и можем веднага да кандидатсваме, каза още Титюков.

За проектирането на физкултурен салон на училище „Васил Петлешков“, на кръстовището на „Пещерско шосе“ и ул. „Царевец“ в район „Западен“ са необходими 35 хиляди лева и търсим резерви, с които да ги осигурим, допълни ресорния кмет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Над 120 дка земеделски площи изгоряха край Карлово

Трите големи пожара в Пловдивско вече са овладени. В  Карлово са изгорели 100 декара с овес, 10 декара фураж сено, 6 декара розови насаждения и  9 декара овощна градина. Пожарникарите успяха да спасят 430 декара други насаждения. Вероятно искра при работа на селскостопанска машина е станала причина за пожара.  Три пожара в Карловско вдигнаха на крак..

публикувано на 07.07.24 в 22:16

Три пожара в Карловско вдигнаха на крак Пожарната в неделя

В неделния следобед няколко пожара с широк фронт се разразиха в Карлово, между  селата Брезово, Дрангово и Розовец.  Пожарът в Розовец обхвана бързо сухи треви и храсти на площ около 5-6 декара.   Между Брезово и Дрангово огънят обхвана житен масив, сухи треви и храсти, както и горски масив.7  екипа огнеборци се опитват да овладеят пожара, обхванал..

публикувано на 07.07.24 в 17:23

Въздушната линейка превози пострадал мъж от вр. Ботев до УМБАЛ "Св. Георги"

Медицинският хеликоптер  е транспортирал пациент до УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив след инцидент в Стара планина. Сигналът е подаден от Планинската спасителна служба.  Това е първа реална спасителна мисия в планински условия, посочват от Хели Мед Сървиз.  От УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха, че 39-годишният е  турист от Русе. Той е транспортиран с..

публикувано на 07.07.24 в 13:46

Нови проучвания на Асенова крепост започват археолозите

За първи път от 10 години насам ще има теренни проучвания на Асенова крепост. За това съобщиха от Регионалния исторически музей - Асеновград.  Ръководител на проучванията ще бъде археолог Запрянка Кръстева-Арабаджиева. Сумата, която Министерството на културата се очаква да отпусне е 61 808 лева.  Проучванията ще започват през август...

обновено на 07.07.24 в 08:11

На 7 юли Църквата почита Св. Неделя

Българската православна църква отбелязва деня на Света Неделя и Втората неделя след Петдесетница – на Всички български светии.  Те били християни от различни народности: едни били от местните племена, обитавали сегашната българска земя още преди идването на славяните и прабългарите, други просто пребивали тук, като войници или пленници, но носели в..

обновено на 07.07.24 в 07:53