Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рано или късно ДБГ ще стане част от ново център дясно обединение

След месец или след година ние от Движение България на гражданите ще се включим в новото дясно център обединение. Това заяви в Пловдив лидерът на партията Димитър Делчев. 

Той акцентира, че през този и следващия месец провеждат срещи с членове и структури по места в цялата страна, за да проверят какви са нагласите за коалиции от типа на Демократична България. Дясното за жалост сега не може да се обедини, причината е, че само желанието на няколко човека не е продуктивно. Целта е да се обединят десните хора, а не десните лидери на жълтите павета в София, подчерта Делчев. 

По думите му важната кауза на десницата е в България институциите да заработят, държавата да се подреди, така  че българите да искат да правят деца, да остават тук, вкл. и да се върнат. Най-големият  проблем е, че държавата се топи, заради липса на провосъдие, тотална фалирала система на сигурност, западащо образование и здравеопазване, открои политиките на движението лидерът.

Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ заяви, че е особено важно тези 600 000 -700 000 десни хора да са обединени около харта на ценности. Идеята, че ще се сглобяваме пак десни лидери, за да влязат 18 човека в парламента - не е толкова вдъхновяваща, посочи Зеленогорски. 

Той коментира като позитивна стъпката на Демократична България, но тя е само първата от много, които трябва да извървят за да се стигне до избори. 

Това правителство стартираха като дясно - патриотични, но сега са национал-популизъм. ГЕРБ не е дясна партия, заяви още заместникът на ДБГ. Припомням, че от началото на годината ДБГ замразиха членството си в Реформаторския блок.

В Пловдив Димитър Делчев коментира и сделката за ЧЕЗ като напълно непрозрачна. Там според тях е спешна нуждата от разследване за собствеността на купувача. ДБГ предлагат да се направят промени в НПК, за да се подобри начина за издирване на престъпни лица и той да стане значително по-облекчен. Те питат защо не се слагат електронни гривни на всички затворници и хора в ареста, след като има приет и влязъл в сила Закон за изтърпяване на наказанията от 2016 година. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Разследват връзка в Министерството на културата по схемата "Разград"

Прокуратурата разследва евентуална връзка в Министерството на културата за източените пари от театрите по схемата „Разград“. Това стана ясно на днешното съдебно заседание в Пловдив, на която програмистът Петко Писков от Пазарджик,   сочен за мозък на схемата, остава в ареста.  Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"..

обновено на 01.10.24 в 17:57

Пак глоби за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Глоби от 300 до 800 лева ще бъдат наложени на 34 нарушители за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, съобщават от Община Пловдив. Нарушенията са констатирани от 1 до 30 септември и са съставени 34 акта, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“.  24 от актовете са за изхвърляне на отпадъци извън определените..

публикувано на 01.10.24 в 15:46

Започна строежът на нов път от КЦМ до Куклен

Първа копка на нова отсечка на пътя към Куклен направиха кметът Мария Белчева и Румен Цонев, председател на Съвета на директорите на Холдинг КЦМ 2000.  Трасето ще е с дължина от близо 700 метра и ще изведе основния трафик от и до Куклен извън досегашния път, който ще остане за ползване основно от камиони, обслужващи металургичното предприятие,..

публикувано на 01.10.24 в 15:35

Връщат отново в ареста подсъдимия по делото "Дебора"

Подсъдимият по делото "Дебора“ Георги Георгиев отива отново в ареста. Това става след като окръжния съд в Пловдив отмени определението на районните магистрати за "домашен арест".   Георгиев е с три обвинения - за отправена закана за убийство към Дебора Михайлова, за насилствено рязане на косата на младата жена и за нанасянето на 18 порезни..

публикувано на 01.10.24 в 14:52

Близо 1 млн. лв. са източени от измамната схема в театрите на Разград и Смолян

Почти един милион лева (937 889) са откраднатите от Разградския филхармоничен театър пари , отклонени от група съучастници, за които се предполага, че е ръководена от директора на театъра Левон Манукян. Той и още трима пряко замесени бяха арестувани преди няколко дни в Пловдив.  Самият Манукян снощи се предлага за..

обновено на 01.10.24 в 13:45