Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът решава дали да пусне от ареста началника на РУ - Раковски

| обновено на 03.05.18 в 10:10
Снимка: Flashnews.bg

Пловдивският Апелативен съд ще гледа на втора инстанция мярката за неотклонение на началника на РПУ-Раковски Георги Илиев. Преди седмица пловдивският Окръжен съд го остави в ареста с постоянна мярка задържане под стража. Той е обвинен за подкуп, взет чрез изнудване.

Мотивите на магистратите са, че ако е с по-лека мярка, обвиняемият може да повлияе на свидетели по делото.

Защитникът на Илиев адвокат Стоян Донков заяви, че подзащитният му няма общо с подкупа, уговорен и взет от двамата му подчинени – полицаите Валентин Гоцев и Желязко Колев, които са с по-леки мерки  - парични гаранции.

Георги Илиев бе арестуван на 18 април и заедно с двама негови подчинени бе обвинен за подкуп, взет чрез изнудване на контрабандист на цигари. Той бил принуден да им предаде 20 хил. лева. Потърпевшият Метин Мустафа предал парите на друг замесен в схемата полицай Стефан Модев.

Полицаите Модев и Петър Атанасов са в ареста с обвинения за грабеж на бусове, пълни с контрабандни цигари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 30.06.24 в 13:36

Даниил е новият български патриарх

Новият български патриарх е видинският митрополит Даниил . Той беше избран на втори тур с 69 гласа. Митрополит Григорий получи 66 гласа. 3 бяха недействителните бюлетини.  "Благопожелаваме му да е здрав и Бог да му помага, и всички ние да бъдем единни! Амин!", каза митрополит Киприан, след като обяви официално името на новия ни духовен баща.  Предстои..

публикувано на 30.06.24 в 13:35

Избираме новия български патриарх

Новият български патриарх ще бъде избран днес от четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор, който започна рано сутринта. Гласуването трябва да приключи на обяд, а в 14.30 часа се очаква да бъде обявено името на новия глава на Българската православна църква. Новият български патриарх и Софийски митрополит ще бъде избран с тайно..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25

Свързани новини

Арестуваният началник на РПУ-Раковски и двама подчинени изнудвали контрабандист

Тримата полицаи от РПУ-Раковски са с обвинения за подкуп, извършен с изнудване, както и за грабеж на голямо количество безакцизни цигари – съобщиха от Окръжната прокуратура. С прокурорско задържане от 72 часа в ареста е началникът на РПУ-Раковски Георги Илиев, а оперативните работници Валентин Гоцев и Желязко Колев от същото управление са с..

обновено на 20.04.18 в 15:16

Арестуваха шефа на полицията в Раковски

Трима души в Раковски бяха арестувани за корурпция, съобщиха от Окръжна прокуратура в Пловдив. Според неофициална информация, сред тях е и началникът на Районното управление на МВР в града Георги Илиев.  От прокуратурата уточниха, че задържането им е за 24 часа, а повече информация за случая ще бъде дадена утре на специална пресконференция...

обновено на 19.04.18 в 16:48