Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Командос уби полицай в "Южен" след съседска свада

Почина мъжът, който бе прободен снощи на ул. „Болград“ в пловдивския район „Южен“. Това съобщиха от УМБАЛ, където мъжът е бил откаран по спешност. 

По непотвърдена информация, загиналият е полицай, на 44 години. Намушкан е с нощ от 45-годишен пловдивчанин, бивш командос от 68-ма бригада Специални сили.

Случаят се разследва от поет  от Военна полиция и от Окръжната военна прокуратура в Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Благотворителен концерт за децата на загинали полицаи в Пловдив

„С обич за децата, в памет на бащите герои“ е мотото, под което за поредна година се обединяват служителите на дирекциите в МВР  в Пловдив, за да подкрепят непълнолетни деца на свои загинали или пострадали колеги.   Благотворителният концерт е  на сцената на пл. Стефан Стамболов от  10.00 ч. и ще приключи към 11.30 ч., за да може желаещите да се..

обновено на 02.06.24 в 11:22

Пловдив отдава почит пред саможертвата на героите

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Тази година се навършват 148 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Слово ще произнесе поетесата Ина Иванова, носител на награда „Пловдив“...

обновено на 02.06.24 в 08:53

България се прекланя пред подвига на Ботев и падналите герои

Днес в Калофер е кулминацията на проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на Христо Ботев.  От 11.00 ч. ще бъде изнесено с военен ритуал знамето на Ботевата чета от националния музей на Ботев. В 11.30 ч. започва митингът поклонение. След това пред паметника на Ботев ще бъдат поднесени венци и цветя. В ритуала ще участва представителна..

обновено на 02.06.24 в 08:53

Очакват се проливни валежи над Пловдив и региона

Жълт код за интензивни валежи е обявен за днес в 13 области на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на своята интернет страница.  Предупреждението за опасно време е в сила за областите Пловдив, Пазарджик, Смолян,   както и за Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София област, София град,..

публикувано на 02.06.24 в 08:52

Шофьор загина при челен сблъсък на Подбалканския път

Мъж на 30 години загина при тежка катастрофа на подбалканския път край ханче „Певците“ към 18,30 ч. Между селата Иганово и Кърнаре челно са се сблъскали два леки автомобила - Ауди А5 и БМВ. В БМВ-то е имало затиснат човек - мъж на 42 години от София. При изваждането му от колата шофьорът е издъхнал. С него са пътували съпругата му - на 42..

публикувано на 01.06.24 в 20:30