Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Савина Петкова получи приза за председател N1 на Общински съвет в страната

Председателят на Общински съвет - Пловдив - Савина Петкова е удостоена с отличието на Асоциацията на българските градове и региони "Председател на Общински съвет 2018 г."  Призът и е бил връчен по време на годишната среща на общините в Разлог. 

Благодаря за признанието, което е не само за мен, а и за работата на моите колеги общински съветници, е казала при получаването на отличието Петкова. Тя изказа благодарност и към работата на администрацията към Общински съвет Пловдив, която, по думите й "работи като добре смазана машина, което води до добри резултати". 

С награда "Най-иновативна община" е била отличена община Пловдив. Годишните национални награди на Асоциацията се раздават в 31 категории.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Задръстване на 112 км на магистрала "Тракия" заради катастрофа

Катастрофа е станала на 112 километър на магистрала "Тракия" в посока София.  Произшествието е в района на пловдивското село Цалапица.  Очевидци на инцидента съобщават, че млад шофьор се е блъснал в мантинелата.  В района има задръстване.

публикувано на 16.06.24 в 14:52

Отиде си обичаният пловдивски писател и преподавател доц. Владо Янев

Големият пловдивски белетрист, поет, литературен критик и историк Владимир Янев е починал на 74-годишна възраст. Това съобщават негови приятели и колеги , които му отдават почит чрез постове във фейбук.  Отишъл си е моят приятел и колега Владимир Янев! Сбогом, Владо! , написа историкът проф. Димо Чешмеджиев. А Валери Станков отбелязва:  На..

публикувано на 16.06.24 в 14:30

Еко базар в парк "Гарнизонна фурна" в район "Западен"

В пловдивския район „Западен“ започва четвъртото издание на инициативата Re:Bazaar.  Под мотото „Зелен западен”  в парк “Гарнизонна фурна” – на кръстовището между бул. “Пещерско шосе” и “Копривщица”,  ще се проведат базар на употребявани вещи, образователни игри, работилници за рециклиране, ще има спорт и забавления. В специално обособена зона..

публикувано на 16.06.24 в 11:01

„5 минути за твоето здраве“ днес в Дондуковата градина

Пловдив се включва в кампанията „5 минути за твоето здраве“, насочена към превенцията на рака на белия дроб и борбата с тютюнопушенето. Кампанията предвижда безплатни изследвания на функцията на белите дробове и основни здравни показатели чрез станция за телемедицина. Високотехнологичните изследвания ще се правят в рамките на 5 минути в..

обновено на 16.06.24 в 09:27

Температурите се повишават, днес в Пловдив 32°

Днес ще бъде слънчево , след обяд над планините и планинските райони ще e с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в Пловдив – 32°. В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста..

обновено на 16.06.24 в 09:25