Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ за здраве, проекти и театър

| обновено на 26.07.18 в 16:47

В утрото на 27 юли  и на финала на седмицата ще отбележим с лекарите на пловдивската болница „Свети Пантелеймон“ денят на светеца, чието име носи здравното заведение.

На 27 юли Българската църква почита паметта на Великомъченик Пантелеймон. Вярва се, че той е покровител на лекарите и акушерките. Наш събеседник ще доц. Петко Недев, управител на общинската болница

Комплексният онкологичен център в Пловдив ще инвестира 1 123 000 лв за изграждане на ново звено „Нуклеарна медицина“и за  купуването на нова модерна апаратура. Проекът е част от инвестиционната програма на дружеството, която бе приета от общинския съвет. За него ще ни разкаже управителят на КОЦ –а д-р Парашкев Цветков.

Новостроящата се галерия на улица „Гладстон“ отговаря на всички съвременни изисквания за представяне на изкуство –около това мнение се обединиха различни специалисти. Как ще изглежда самата галерия и как ще се впише в градската среда на едно от ключовите места за Пловдив ще чуем в репортажа на Иванка Петкова.

Какво се случва в управляващата коалиция? На куц крак ли ще продължи да управлява правителството и докъде може да стигне цирка обединението на партриотите – питаме Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Инициативата „Шепоти от родопски приказки“ ще превърне родопското село Добралък в културно средище. Проектът е част от артистичната програма на Пловдив - Европейска столица на културата, а артисти от осем европейски държави са вече в родопското село, за да му вдъхнат нов живот чрез артистични намеси и няколко творчески работилници до 5 август тази година. За преставлението тази вечер „Пътуване през сетивата на/в Добралък“ ще ви разкажем „Точно днес“

За деветнайсети път пазарджишкото село Паталеница е сцена на Шекспиров театър „под звездите“.След успешното представяне на „Сън в лятна нощ“, на 27 и 28 юли от 21.00 часа, Шекспирова театрална школа „Петровден“ ще представи „Венецианският търговец“. Режисьор на постановката е Калин Ангелов. С него и с ръководителя на школата  Инна Церовска ще говорим в минутите за кулутра след  9 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02