Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник загина при трудова злополука край Стряма

Снимка: Михаил Миховски

58-годишен мъж загина тази сутрин при тежка трудова злополука в индустриалната зона край село Стряма. Сигналът е подаден минути преди 9 часа, уточниха от полицията.

Фаталният инцидент е станал при строителна дейности на новострояща се логистична база на голяма верига магазини. Двама работници се издигнали с вишка, а трети направлявал съоръжението отдолу. Внезапно строителен панел паднал и ударил от 10 метра височина вишката и след това затиснал смъртоносно работника на земята. 

Ранени са и двамата работници на вишката. Те са на 29 и на 26 години. Откарани са в болница.

Полицаи от Раковски и екип от Инспекцията по труда разследват на място произшествието. Резултати от проверката се очакват най-рано другата седмица, каза пред Радио Пловдив директорът на ИТ Атанас Чернаев. 

Кметът на село Стряма Васил Черпелийски уточни, че се строи втора логистична база на веригата магазини на територията на селото. В строежа не са ангажирани местни хора, а само външни фирми, каза той.

Двама от пострадалите при инцидента в Стряма са транспортирани в  УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, съобщават от лечебното заведение.

При единия е имало съмнение за хематом на черния дроб, но той е изявил желание да не бъде оставен в болницата.

Другият, 24-годишен, е приет в Клиниката по неврохирургия, където по спешност в момента го оперират - има счупен прешлен в областта на кръста. При постъпването си в клиниката пациентът е бил в съзнание и без опасност от парализа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Урсула фон дер Лайен: Благодаря за подкрепата за Украйна!

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив.  Тя бе посрещната с голям интерес от пловдичани, които изпълниха Античния театър.  Там започна срещата с плвдивската общественост, която откри  кметът на Пловдив Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици.  Визитата е  част от..

обновено на 02.06.24 в 20:54

Урсула фон дер Лайен изпълни Античния театър в Пловдив

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив. В момента визитата и се радва на голям интерес от пловдичани, които са изпълнили Античния театър.  Там започна срещата с плвдивската общественост, която откри  кметът на Пловдив Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици.  Визитата..

обновено на 02.06.24 в 20:02

Пловдивският митрополит Николай потвърди отказа си да е патриарх

Пловдивският митрополит Николай заяви в Бургас, че няма да участва в избора на български патриарх. Той и духовници от цялата страна приветстваха в морския град новия Сливенски митрополит Арсений.  Преди началото на церемонията Пловдивският митрополит Николай заяви: "Кой ще е патриарх ли? Аз няма да съм, това мога да ви заявя. А кой ще е патриарх..

обновено на 02.06.24 в 19:14

Пловдивчани отдадоха признателност пред саможертвата на героите на България

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България беше  почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Точно в 12.00 ч. под воя на сирените и застиналите в знак на почит стотици пловдивчани отдадоха своята признателност на един от героите на нашето освобождение,..

обновено на 02.06.24 в 14:19

Хиляди се стекоха в Калофер за да се преклонят пред подвига на Ботев

В Калофер беше кулминацията на проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на Христо Ботев.  Стотици българи от цялата страна се стекоха в подбалканското градче, за да почетат паметта на поета-революционер и хилядите герои паднали за свободата на България.  Денят на Ботев започна в родния му град  с военен ритуал, с който беше изнесено..

публикувано на 02.06.24 в 12:42