Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) победи с 1:0 като гост Ботев (Враца)

Ботев (Пловдив) записа четвърти пореден успех в Първа лига. В среща от 13-ия кръг, на стадион „Огоста“ в Монтана, „канарчетата“ се наложиха с 1:0 над Ботев (Враца). С днешния успех пловдивчани се утвърдиха в първата шестица и се доближиха само на точка от четвъртия Берое.

Първата част стартира с натиск на „канарчетата“, като в първите минути момчетата на Николай Киров имаха две добри ситуации да открият резултата. Още във втората минута след центриране от свободен удар вратарят на Ботев (Враца) изби в корнер удар от малък ъгъл на Радослав Терзиев.

След ъгловия удар Димитър Пиргов бе оставен непокрит на няколко метра от вратата и с глава стреля право във вратаря на домакините. В 9-ата минута страхотен диагонален шут на Серкан Юсеин се отклони от дясната греда на вратата на „зелените“.

В следващите минути головите положения и пред двете врати липсваха. До края на първата част единственото по-интересно положение се откри пред Йордан Апостолов, който в 35-ата минута шутира покрай дясната греда на вратата на Даниел Кайзер.

Още в първата минута след почивката „канарчетата“ отправиха няколко удара към вратата на домакините, но те спряха в телата на „зелени“ бранители, а топката излезе в корнер. При последвалото изпълнение Тодор Неделев центрира, а Димитър Пиргов засече, но топката се отклони от страничната греда.

В 52-ата минута пловдивчани стигнаха до нова отлична ситуация за гол. Серкан Юсеин получи в половината на врачани и пусна наляво към Густаво Афонсо, който овладя в наказателното поле и стреля, а Красимир Костов изби с крак.

В 58-ата минута „канарчетата“ бяха сериозно ощетени от главния съдия Станимир Тренчев. Серкан Юсеин отправи удар от средна дистанция и топката се спря в ръката на намиращия се в наказателното поле на домакините Валери Божинов, но арбитърът подмина ситуацията.

В 61-ата минута „жълто-черните“ откриха резултата, а автор на попадението бе появилият се само минута по-рано Стивън Петков. Тодор Неделев центрира от корнер, а Стивън Петков бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата.

В 67-ата минута Петър Атанасов проби по левия фланг и центрира към Валери Божинов, който от чиста позиция не успя да засече топката.  В 70-ата минута Джонатан Перейра пусна към Антонио Вутов и нападателят стреля от малък ъгъл, но Костов спаси.

В 83-ата минута Серкан Юсеин намери Лъчезар Балтанов в наказателното поле на Ботев Враца, капитанът залъга защитник и стреля, но стражът на домакините докосна топката и тя мина над гредата. До края на срещата момчетата на Николай Киров демонстрираха стабилна игра в защита и не допуснаха опасности пред Даниел Кайзер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Героят Вини Трибуле

"Ботев" победи с 1:0 "Левски" и е на 3 точки от върха

"Ботев" (Пловдив) победи инфарктно с 1:0 над "Левски" в дербито от 11-ия кръг на Първа лига. Големият ерой за „канарчетата“ бе Вини Трибуле, който се разписа в 87-ата минута, за да донесе успеха на своя тим с дебютното си попадение. "Жълто-черните“ бяха в числено намален състав след директен червен картон на Йонас Там в 63-ата минута за нарушение..

публикувано на 05.10.24 в 23:06

Слушайте дербито "Ботев" - "Левски" пряко по Радио Пловдив

С два мача днес продължава 11 кръг в Първа лига. От 17:30 часа ЦСКА е домакин на новака "Септември" на Националния стадион „Васил Левски“, а от 20:00 часа "Ботев" (Пловдив) приема "Левски" в дербито на кръга на стадион "Христо Ботев". Този мач може да слушате на живо по Радио Пловдив. Играчите на Душан Керкез са с 19 точки от началото на кампанията –..

публикувано на 05.10.24 в 12:10

Появи се кадидат за собственик на Локомотив !

Сериозен бизнесмен е проявил желание да влезе в Локомотив Пловдив и да поеме издръжката на клуба. По информация на вестник Марица това е строителният предприемач Иван Пашов. В близките дни се очаква той да проведе среща с мажоритарния собственик на черно-белите Христо Крушарски. Иван Пашов е строителен предприемач с доста реализирани успешни проекти в..

публикувано на 04.10.24 в 17:44

Фарсът в Локомотив продължава

Помощник-треньорите на ПФК Локомотив (Пловдив) Атанас Стоилов, Мартин Митев и Никола Солаков излязоха с изявление, в което изразиха пълната си подкрепа към старши треньора на представителния отбор Любослав Пенев. Те обвиниха в лъжа спортния директор в оставка Илко Пиргов, който през миналия уикенд след загубата на "черно-белите" с 0:2 от Крумовград в..

публикувано на 03.10.24 в 18:10
БК

БК "Академик" започва сезона на 7 октомври срещу "Левски"

Националната баскетболна лига  обяви обновената програмата за новия сезон 2024/2025. Промяната се наложи след последователното отказване от участие на носителя на Купата на България "Черноморец" (Бургас) и тима на "Ямбол". Шампионатът ще стартира на 4 октомври (петък) в „Арена Шумен“, където от 18:30 часа домакините от "Шумен" ще посрещнат отбора на..

публикувано на 02.10.24 в 16:48