Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самуилов: Ще построя стадиона, отборът с родни таланти в Топ 4

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов обяви на специална пресконференция намеренията си спрямо отбора и стадион "Христо Ботев". В нея участваха още изпълнителният директор Иван Йотков, архитект Георги Савов и новият спортен директор Адалберт Зафиров.

Строежът на стадион "Христо Ботев" ще бъде подновен напролет, а зимните месеци ще бъдат използвани за привеждането на стария проект в съответствие в новите изисквания на УЕФА за категория "4". Финансирането ще бъде осигурено изцяло от компанията на Георги Самуилов. Бизнесменът поиска подкрепата на "жълто-черните" фенове и ги призова да се обединят и да бъдат позитивни, като обеща за завърши проекта в уречения срок 13-и март 2020-а година - независимо от политическата конюктура.

Що се отнася до развитието на представителния тим, Георги Самуилов обяви, че бюджетът му напълно е осигурен, а желанието на ръководството в него да има предимно родни таланти, които постепренно да се утвърдят в челната тройка или четворка на елитната ни Първа лига.

Новият спортен директор Адалберт Зафиров обяви, че иска Ботев да се върне там, където му е мястото - сред трите най-добри отбора в България. Той обяви възхищението си от клубната база на "канарчетата" и потвърди, че приоротетът ще бъде налагане предимно на юноши на Ботев в представителния тим, ако те успеят да се преборя да стъпят по-бързо в първия отбор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52

"Лудогорец" отново е на върха на Първа лига

Шампионът "Лудогорец" постигна очаквана победа с 2:0 при гостуването си на "Ботев" (Враца) в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Визитата на "орлите" бе съвсем символична, тъй като мачът се игра на техния стадион "Хювефарма Арена" в Разград. Срещата бе дебют за новия старши треньор на шампионите Игор Йовичевич. В 24-та минута изстрел на Руан Секо с..

публикувано на 30.09.24 в 11:40
Героят Алекса Мараш

Резервата Мараш донесе 1:0 на "Ботев" срещу ЦСКА 1948

"Ботев" (Пловдив) изтръгна победата над ЦСКА 1948 в среща от 10 кръг на Първалига.  В мач с много малко положения в Бистрица, "канарчетата" стигнаха до един гол в заключителните минути и победа с 1:0. Попадението бе първо в шампионата да смяната Алекса Мараш; Двубоят премина под непрестанен вятър в полите на Витоша. Първата и единствена опасност за..

публикувано на 29.09.24 в 18:38
K3 ULTRA за шести път по планинските маршрути край Златоград

Шестото издание на K3 ULTRA премина при уникален интерес

Над 1300 бегачи от 15 държави от Европа, Африка, Азия и Америка се състезаваха в шестото издание на ултрамаратон K3 Ultra край Златоград.   Ултрамаратонът се проведе в шест дистанции - 13, 23, 43, 63 и 85 км и Geops Profi (20 км). Новост за тази година е екстремното трасе Geops Profi, което преминава през 8 пирамиди по българо-гръцката граница. Всички..

публикувано на 29.09.24 в 14:30