Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 12 февруари "Ден след ден"

Различни теми и гледни точки събираме в двата часа на днешния следобед до 17 часа.

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи стартира Национална кампания за превенция на агресията срещу медицински специалисти докато изпълняват професионалните си задължения под надслов "Призвани сме да лекуваме, а не да воюваме". В рамките на кампанията ще бъдат организирани дискусии в цялата страна с участието на представители на институции и специалисти. Подробностите ще научим от Милка Василева, председател на съсловната организация.

Над 5700 ученици в 193 училища обхваща държавният прием за 8-и клас в пловдивска област за следващата учебна година – къде и за кои паралелки е увеличението ще научим от интервюто на Стоян Терзиев с началника на РУО Иванка Киркова

Продължаваме и темата  Войводиново и как да бъде решен конфликта между българи и роми. Проблемът ще бъде дискутиран на общоселско събрание тази вечер, преди него ще чуем един от жителите на пловдивското село Димитър Цончев.

И още, но след пожара в цеха за месо, отново във Войводиново, какво очаква работниците -разговор на Паолина Комсалова с Атанас Чернаев, директор на Областната инспекция по труда.

За спортните площадки в междублоковото пространство и спокойствието на живеещите в близост. Един частен случаи с давност от близо 8 години и двете гледни точки – на хората от бул. Перущица 4 и 6, които искат премахване на игрището или строги правила кога да се ползва  и отговора на  местната управа в лицето на кмета на район Западен Димитър Колев.

Ще има и още!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Първото неделно утро на юни посрещаме заедно! Наред с традиционните теми на "Шейкър", в които разглеждаме проблеми и въпроси засягащи нашето физическо здраве, нашите психологически потребности, нашите търсения в областта на естетиката, на забавлението, днес ще погледнем навътре в себе си. Ще се обърнем към духовността, която злободневието често..

публикувано на 01.06.24 в 16:05

Мария Генчева в "Добро утро, Ден!"

Актрисата Мария Генчева е родена в Пловдив. Завършила е ВИТИЗ в класа на проф. Филип Филипов. Творческата си кариера започва едва на 19 години в Родопски драматичен театър, където професионалната й съдба я среща с режисьора Любен Гройс. Там получава  годишната награда за изкуство за ролята на Мила в спектакъла „В полите на Витоша“  от Пейо Яворов...

обновено на 31.05.24 в 18:48

"Ден след ден" в края на май

В Пловдивския районен съд днес бе първото от три поредни заседание по така нареченото дело „Дебора“. Обвиняем е Георги Георгиев за насилието, което е упражнил върху Дебора Михайлова. Севдалин Палаузов ще разкаже за това, което е известно за хода на делото, тъй като то се провежда при закрити врати. За хода на разследването по случая с насилие..

обновено на 31.05.24 в 14:58

Емоционално и динамично с „Вход свободен“

Петък е и ще освежим нещата с интересни теми. Събитието "Емоционална интелигентност и взаимоотношения" се организира от Асоциация "Голям брат, Голяма сестра - България". То ще се проведе в Младежки център Пловдив. Говорим с Юлия Петкова, координатор в Асоциацията. Илияна Велева ни разказва за благотворителното събитие „Заедно за младите..

публикувано на 31.05.24 в 09:30

"Точно днес" изпращаме месец май

На 31 май отбелязваме Световния ден без тютюн, който тази година е под мотото „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия“. В България по данни на НЦОЗА от Национално представително проучване, проведено през 2020 г. във възрастта от 10-19 г. над 40.0% от учениците са запалили първата си цигара на 14-15 години. Всеки шести е настоящ пушач..

обновено на 30.05.24 в 16:56