Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински имот незаконно се ползва за паркинг, твърди Дани Каназирева

Председателят на групата съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева внася питане до кмета защо общинският имот в „Капана“ на ул. „Константин Стоилов“ 26 се ползва от частна фирма за пракинг без да има договор за това. 

Разкритието е на съветниците от групата, след проверка на сигнал от граждани.  Цялата площ на паркинга е 518 кв. метра, от които 211 кв. м. са собственост на общината, твърдят от „Съюз за Пловдив“.  

„Това са два отделни имота, но вече 20 години една частна фирма печели от общинския имот без никакво правно основание и без да плаща нито една стотинка“, настоява лидерът на партията Дани Каназирева. Според нея, съгласно устройствения план този общински имот е отреден за зелена площ и не е предназначен за паркинг. 

„Скандалното е, че вече толкова много години никой от Община Пловдив не е потърсил имота, не е видял как се събират пари за паркирането", казва Каназирева.  

Случаят излиза наяве на 28 март 2018 г., когато е проведено обществено обсъждане за смяна на предназначението на този имот в паркинг, за да може да бъде отдаден под наем и приходите да влизат в общинскя бюджет.  

До този момент обаче в Общинския съвет все още не е гласувано решение за това. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трима в ареста, пребили мъж за чат с жената на един от тях

В  Пловдив задържаха трима мъже за закани с убийство, а на един от тях и за нанасяне на телесна повреда на 26-годишната му приятелка при условията на домашно насилие, съобщиха от районната прокуратура.  От прокуратурата са повдигнали обвинение на 28-годишен мъж за побой над 26-годишната му приятелка при условията на домашно насилие. Двамата живеели на..

публикувано на 16.09.24 в 17:54

Тържествено откриха новата детска градина в Браниполе

Със символично пускане на бели гълъби в небето над Браниполе официално бе открита новата сграда на детска градина „Синчец“ в село Браниполе.  Лентата прерязаха кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, кметът на селото Даниела Стоилова и директорът на детското заведение Добромира Мурджева. Новата детска градина е разположена на разгърната застроена..

публикувано на 16.09.24 в 15:51

Проф. Галин Цоков удари звънеца в ОУ "Христо Смирненски" в Раковски

"Изключително съм развълнуван да бъда в тази ваша общност. Децата са нашето бъдеще, на първокласници им пожелавам да са любопитни към знанието.  Вашата нова сграда е първата по проект на МОН, изграден е нов учебен корпус по него", каза в Раковски министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Той откри новата учебна година в основно училище..

публикувано на 16.09.24 в 14:58

Моторист пострада тежко, блъснат от камион край Пловдив

53-годишен моторист е в тежко състояние в пловдивска болница след катастрофа на околовръстното в Пловдив. Камион, управляван от 75-годишен водач, при маневра за ляв завой отнел предимството и блъснал идващия насреща мотоциклет. Пострадалият моторист е опериран по спешност, а според лекарите има опасност за живота му. Пробата за алкохол на шофьора..

публикувано на 16.09.24 в 13:02

Задържаха шофьор, ударил друг водач в Пловдив

Пореден случай на агресия на пътя в Пловдив! 39-годишен пловдивчанин ударил друг шофьор, след спор за отнето предимство на кръстовището между бул. „Пещерско шосе и ул. „Владивосток“.  Извиканите на място полицаи арестували нападателя, срещу който е започнато бързо производство за хулиганство при управление на моторно превозно средство.   В..

публикувано на 16.09.24 в 12:50