Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключва делото срещу кмета на Септември Марин Рачев

Снимка: БГНЕС

Пазарджишкият окръжен съд ще заседава по делото срещу кмета на Септември Марин Рачев. Той е обвинен в укриване на данъци в особено големи размери преди да поеме управлението на общината. 

Обвинението е за периода 2005-2006 година, когато като едноличен търговец на горива Рачев в укрил данъци в размер на 115 хиляди лева. 

Данъците, за които кметът на Септември е обвиняем, са признати за дължими на последна съдебна инстанция, но до момента все още не са платени на държавата.

Допълнителната счетоводна експертиза по делото също подкрепи заключението  на направената преди време данъчна ревизия. 

Процесът е във финална фаза с очакване за произнасяне на присъда.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Служители от Областната управа в акция по кръводаряване

Служителите на Областната администрация Пловдив ще се включат в кампанията по безвъзмездно и доброволно кръводаряване, която се организира от Районния център по трансфузионна хематология – Пловдив и е под надслов: „Дарете кръв, подарете живот!“ Акцията ще се състои от 9.30 до 13 часа. Пред сградата на Областна  администрация ще бъде разположен..

публикувано на 08.10.24 в 08:16

Започва "Career show"

В Международния панаир започва проявата „Career Show“. Изложението дава възможност на ученици и студенти да открият желаната работа и стаж.  Ще се проведат серия презентации и срещи на фирми с младите хора, които се регистрират за посещение.  Повече от 50 са фирмите от Пловдив и Южна България, които  предлагат свободни позиции за стаж и работа. 

обновено на 08.10.24 в 07:48

Министър Цоков на инспекция в Хуманитарната гимназия

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков ще инспектира ремонта на Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ в Пловдив.  В построената през 19 век сграда, която е паметник на културата, община Пловдив извършва ремонтни дейности на стойност 17 млн. лева.  Освен ремонт на покрива и подмяна на дограми и всички инсталации,..

обновено на 08.10.24 в 07:47

Съдът гледа дело за насилие над дете

35-годишният Петър Чернев, обвинен в нанасяне на средна телесна повреда на 5-годишно момченце, застава пред пловдивския съд. Заедно с него пред магистратите ще се изправи и майката на детето – 35-годишната Стела Алексиева, която е била съучастник в малтретирането на момчето.  Срещу Чернев са повдигнати също обвинениия за принуда и изтезание на..

обновено на 08.10.24 в 07:47

Месец на Йоан Левиев в ГХГ Пловдив

Градската художествена галерия-Пловдив посвещава месец октомври на Йоан Левиев – един от най-значимите български художници по повод 90 години от рождението му. Сред близо 85-те картини в залата се открояват платната от живописните цикли „Царски времена“ и „Ахилес“. Кураторът на изложбата и директор на Пловдивската художествена галерия..

публикувано на 08.10.24 в 07:47