Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 12 април - въздушно леко и със силно корупционно притегляне

Състояние на управленска  безтегловност или на овладяно падане? Разкрития, съмнения, проверки, оставки и стандарти –  атрактивното политическо реалити с имотите на властта отпуши непредсказуеми ценробежни сили. След толкова разкрития, съмнения, проверки и оставки въпросът за стандартите е с много повишена трудност.

 За тези – на системата от традиционни ценности, или за  актуалните на времето политически модели? Защо сега, защо едва сега и докога списъкът „засегнати от проверки и разкрития и неразбиране“  ще продължава да добавя  имена като в телефонен указател?

 Докъде ще ескалира процесът и  защо фокусът на дебата за същността на корупцията бе изместен към начините й за употреба - чуйте Ружа Смилова – програмен директор на Център за либерални стратегии и преподавател в СУ „Климент Охридски“ и д-р Константин Тренчевпочетен председател на КТ „Подкрепа“.

Над 300 офталмолози ще участват в двудневния форум на Съюза на очните лекари в България – „Право на зрение 2020“, който стартира в Пловдив. Във фокус са  основни теми в офталмологията, сред които роговица и очна повърхност, катаракта, очен травматизъм, детска офталмология и др. Преди началото на събитието - проф. д-р Нели Сивкова  - председател на УС на Съюза на очните лекари в България и началник на Университетска очна клиника Клиника по очни болести в УМБАЛ "Свети Георги" .

В минутите за култура след 9.00 – гост в студиото на програма „Точно днес“ ще бъде известният музикант  Боян Иванов –преди  концерта от цикъла „Малка нощна музика“ на сцената на СКЛАД – ул. „Екзарх Йосиф“ 16 – кларинет и Струнен квартет с произведения на Моцарт и Вебер.

Но преди това ще посрещнем заедно утрото с художника Ангел Гешев – гост тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“.

По повод Международния ден на авиацията и космонавтиката 12 април Музеят на авиацията край пловдивското село Крумово ще бъде със специална програма и вход свободен. Преди началото – чуйте директора на музея Рада Банялиева

                                                                 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Протести и култура - теми в "Ден след ден"

Жители на село Труд и работещи във фирмите в община Марица излизат на протест в неделя заради проблемите с градския транспорт. Протестиращите, подкрепени и от местния бизнес, настояват за възстановяването на автобусна линия № 1, която от години не се движи до селото. В момента основният транспорт е маршрутка №5, която обаче не спазва разписанието,..

публикувано на 27.09.24 в 14:45

"Вход свободен" по пътеките на родолюбието

Благодарение на образованието на Националната програма „България-образователни маршрути” на Министерството на това и научната група от 40 от ученици 6,7 и 8 клас от българското ОУ „Христо Ботев” към Културно-информационния център в Цариброд за първи път е на посещение в България от 26 до 29 септември.  Как протича тази благородна инициатива ,..

публикувано на 27.09.24 в 10:15

В предаването "Точно днес" на 27 септември

За Бетонния мост, за правата ни на потребители, за виното, което ще пием според реколтата от грозде, за каналите на информация и на дезинформация в предизборна кампания, за диалога България - Северна Македония след решението на ЕС да започне преговорите с Албания. Чуйте в предаването премиерното издание на рубриката "Имаш право"- съвместна между Радио..

публикувано на 26.09.24 в 17:12

В „Ден след ден“ говорят кмета и пловдивчани

Преди официалния старт на предизборната кампания утре /27. 09./ в предаването „Ден след ден“ кметът на Пловдив Костадин Димитров ще обясни кандидатирането си за депутат в листата на ГЕРБ и работата по ключовите за града проекти в следващите седмици и месеци. Ще чуем и пловдивчани какво мислят за поредните седми парламентарни избори и по- важното..

публикувано на 26.09.24 в 14:38

Бягаме с кауза днес във "Вход свободен"

"Светулки RUN" е събитието, на което ще Ви поканим днес на територията на предаването "Вход свободен".  Софийски планински клуб са организиратори на благотворителното бягане, което след шест успешни издания, на първи октомври ще случи седмото. Точно в 19:00 ще бъде даден стартът в градовете  София, Пловдив, Бургас и Плевен.  Каузата тази година е..

публикувано на 26.09.24 в 09:30