Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определиха членовете на СИК-овете в Пловдив без скандали

Няма промяна в местата за гласуване

| обновено на 23.04.19 в 13:18
Снимка: Иванка Петкова, Радио Пловдив

Парламентарно представените партии и коалиции и тези, които не участват в Народното събрание, но имат избрани евродепутати, се споразумяха за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Пловдив. 

В консултациите участваха представители на ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС и Воля, както и ББЦ и Реформаторски блок.

Общо 459 са СИК на територията на община Пловдив с 4047 членове. Комисиите са с 7 или 9-членен състав, в зависимост от това колко души са записани в секциите. 

По-големите СИК ще работят в секции, където са записани над 500 души. Няма промяна в местата за гласуване, обясни секретарят на община Пловдив Ангелина Топчиева, която председателстваше консултациите.

Възнагражденията са определени с решение на ЦИК. Председателите на СИК ще получат по 66 лв., заместник-председателите – по 60 лв., а членовете – по 54 лв. Допълнително се полагат по 20 лв. за носене на чували с протоколи.

До 22 април партиите и коалициите трябва да изпратят в РИК имената на всички 4047 членове на СИК в Пловдив. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Евроизбори 2019 по Радио Пловдив

Тарифите на БНР - Радио Пловдив, темите и датите за провеждане на диспутите, както и още информация за отразяване на кампанията за избор на  членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019г.,  може да намерите тук: - ТАРИФИ    - ДИСПУТИ    - СПОРАЗУМЕНИЕ    - ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ/ДОГОВОР   -..

обновено на 23.04.19 в 13:19

ЦИК назначи пловдивските РИК-ове, БСП недоволни, ще обжалват

ЦИК назначи Районните избирателни комисии на 16 и 17 район - Пловдив – град и Пловдив Област. Председателските места са за представителите на ГЕРБ. Начело на На 16 РИК е юристът на общината Илиян Иванов, негови заместници са Десислава Стоянова и Атанас Петров.  Председател на 17 РИК е Дарина Тодорова със заместници  - Ваня Костадинова и Живко..

обновено на 23.04.19 в 13:17