Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С литийно шествие започват тържествата в Хуманитарната гимназия

| обновено на 10.05.19 в 10:20

С литийно шествие, посветено на Светите братя Кирил и Методий, едноименната Хуманитарна гимназия в Пловдив започва тържествата за делото и приноса на славянските първоучители. 

Шествието ще тръгне от площада пред гимназията начело с гимназиалната икона  до барелефа на Братята в Стария град, пред който ще бъдат положени венци и цветя. 

Църковният празник на Св. Св. Кирил и Методий е на 11 май, но по традиция патронният празник се отбелязва от гимназията на 10 май и на 24 май.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обвиниха двама за убийството в Столетово

Двама мъже са задържани и и привлчени като обвиянеми за убийството в карловското село Столетово. През нощта в неделя срещу понеделник там, със следи от насилие,  бе открито тялото на 48 годишният Борис Кисьов. Той е издъхнал в наследствената му къща след нападение с нож.  Среднощно убийство шокира хората в с. Столетово Задържаните за..

публикувано на 08.10.24 в 12:45

Акция на полицията срещу купуване на гласове се провежда в Пазарджик

Специализирана полицейска операция срещу търговията с гласове се провежда в пазарджишкия квартал „Изток“, като криминалистите извършват паралелни проверки на различни адреси.  На един от тях е открита полиетиленова чанта, в който имало тетрадка със списъци на хора с три имена и адреси. Намерено е и солидно количество дрога -  близо половин килограм..

публикувано на 08.10.24 в 12:24

Обжалваха поръчката за сградата на Математическата пред КЗК

Пловдивската колегия на Камарата на архитектите в България (КАБ) обжалва в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обществената поръчка на община Пловдив за изграждане на нова сграда на Математическата гимназия. С жалбата архитектите настояват пред комисията за временни мерки. Това може да спре поръчката, като комисията трябва да се произнесе..

публикувано на 08.10.24 в 12:18

За "Мозъка" и "Посредника" в схемата "Разград" няма достатъчно доказателства

Обвиняемите по разследването за източването на Разградския театър Петко Писков и Атанас Георгиев излизат от ареста срещу парични гаранции от 15 и 10 хиляди лева. Според съда нищо до момента не свързва Писков с разследваните престъпления. Припомняме, че прокуратурата посочи програмиста от Пазарджик като „мозък“ на схемата, по която се смята, че..

обновено на 08.10.24 в 12:01

Младите хора търсят висока заплата и хибридно работно място

Младите хора търсят добре платена работа, по възможност да работят хибридно - дистанционно и от офис. Повечето са с интереси за IT и административни позиции. Това сочи статистиката на „ Кариер шоу “, изложението което се провежда в Международния пловдивски панаир. Организаторите съобщиха, че за втори път са в Пловдив, като тук - над..

публикувано на 08.10.24 в 12:00