Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Звукът на киното" идва с "Хубава жена"

| обновено на 19.05.19 в 10:09

Не само споменът за усмивката на Джулия Робъртс и романтичната история на героинята й, но и чудесната музика на превърналия с в класика филм от началото на 90-те години на миналия век, ще ни радват тази събота в "Звукът на киното". Освен хубавата музика на "Хубава жена"/Pretty Woman ще ви предложим още един прекрасен саундтрак - от нашумелия сериал "Черният списък"/The Blacklist.

С историята на съвременната Пепеляшка Джулия Робъртс поема възходящия си път в киното и се сдобива със световна слава. Партнира й не по-малко популярният и звезден Ричард Гиър.

Може би не знаете, но изборът на парчето на Рой Орбисън "Хубава жена" дава името на кинолентата, която първоначално е трябвало да се нарича  „3000 долара”. Всеки, гледал "Хубава жена" знае, че за тези пари героинята на Джулия Робъртс - Вивиан се договори с преуспелия бизнесмен Едуард, изигран от Ричърд Гиър,  да бъде неговя компания за няколко дни. 

 В предисторията на филма има още доста любопитни подробности за актьори, отказвали ролята на проститутката, дори и на нейната съквартирантка. Известен е фактът, че в част от кадрите, а и на самия плакат на филма виждаме само лицето на хубавата Джулия Робъртс, тялото е на нейна дубльорка за горещите сцени - актрисата - Шели Мишел.

 В "Звукът на киното" ще чуете и изпълнение на роял от самия Ричард Гиър. Припомням, че и самия филм е заснето такова автентично негово изпълнение. Любопитно е, че самият Гиър съчинява мелодията на това изпълнение, запечатано във филма - приказка, който дава звезден старт на кариерата и на двете холивудски звезди.

Добавяме към "Хубава жена" и музика от сериала "Чернит списък". По един особено увлекателен начин този многосезонен сериал разказва за най-издирвания престъпник на планетата, който помага на ФБР да залови опасни престъпници. Освен имунитета, който очаква да получи в замяна, той държи да работи  с определен специален агент- профайлър, с който е, може би, кръвно свързан. 

Снимка

За успеха на този дързък и интригуващ сериал говори фактът, че първият му излъчен епизод от 2013 година е гледан от дванадесет милиона зрители. Оттогава броят им расте правопропорционално на броя на сезоните му, разпространява се в много страни по света, сред които и България. А музиката му наистина си струва да влезе в "Звукът на киното" независимо, въпреки че сериалът е телевизионен.

''Хубава жена'' - песен от филма
Част от саундтрака на ''Черният списък''




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Как ни променя есента - "Точно днес"

България да получи ресор "Стартъпи, проучвания и иновации" в следващия състав на Европейската комисия предложи председателят ѝ Урсула фон дер Лайен, като обяви номинираните. Сред тях е и бившата външна и правосъдна министър в България Екатерина Захариева, която ще отговаря за иновациите на европейско ниво. Тази информация отзвуча в..

публикувано на 18.09.24 в 18:31

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 18.09.24 в 15:53

Динамична сряда с "Вход свободен"

За предстоящия рецитал на световноизвестната пианистка Донка Ангъчева и за номинацията й за "Будител на годината 2024", ще си говорим с нея днес. В разговора ни очаквайте подробности и за програмата на събитието с вход свободен. В сряда спорим добронамерено и градивно в рубриката "За и против" с Дора и Дарина. Започваме след новините в 13.

публикувано на 18.09.24 в 09:30

"Точно днес" за новостите преди есента

Приближаваме към есен 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад" - част от въпросите към политолога доц. Иван..

обновено на 17.09.24 в 16:50
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" с Вяра, Надежда и Любов

Честит празник с Вяра, Надежда  и Любов в сърцата! Днес в предаването посрещаме празника с кинолегендата Любен Чаталов и почитаме този светъл ден с  поглед към  изиграните роли, незабравимите филми и респект към знаковото му творчество. За любителите на добрата литература открехваме завесата около новия антиутопичен роман на писателя Радослав Бимбалов "Ти..

публикувано на 17.09.24 в 10:20