Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Процесът срещу д-р Иван Димитров за трети път не започна

| обновено на 04.07.19 в 11:21
Родителите на Жоро Плъха - Димитър Джевизов и Здравка Атанасова
Снимка: Севдалин Палаузов

Заради отсъствие на ключов свидетел и адвокат за пореден път Окръжният съд в Пловдив отложи делото срещу д-р Иван Димитров. Той е подсъдим за убийството на влезлия в гаража му да краде Жоро Джевизов, по прякор Плъха. 

На днешното разпоредително заседание, което се очакваше да даде старт на процеса срещу лекаря, не се яви Надежда Стоева, с която убитият Жоро Джевизов е живял на семейни начала и е майка на детето им.  Жената е в неизвестност,  но бе упълномощила адвокат да я представлява. 

Конституираният като частен обвинител  Дениз Хюсеин обаче също не се яви, изпращайки документ, че се лекува в болница. 

При тези обстоятелства съдът отказа да даде ход на делото. 

Това е трети фалстарт на процеса по тази причина. Насроченото за 13 май дело пък се провали заради заболяване на съдята - докладчик. 

Д-р Иван Димитров е обвинен в убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Лекарят е подсъдим и за притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение. 

Междувременно родителите на убития предявиха отделни искове за общо 300 хиляди лева. Бащата на Жоро Плъха – Димитър Джевизов и майка му Здравка Атанасова поискаха максимално тежка присъда за убиеца на техния син. 

От своя страна колегите на д-р Иван  Димитров огласиха подписка в негова подкрепа, потвърдена от  всички 28 колегии на лекарския съюз от цялата страна, в който членуват над 29 хиляди медици. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сдружение "Ангели на пътя" с тъжен протест пред Съдебната палата

Роднини на Недялко Бакалски, загинал при катастрофа през 2022 г, близки и майки на други невръстни жертви на пътя протестираха пред Съдебната палата с искане за справедливи присъди за виновните за катастрофите по пътя.  Присъстваха и участници от Сдружение „Ангели на пътя“, които солидарно подкрепят протеста. Майката на загиналия Недялко Лили..

обновено на 04.10.24 в 09:01

Слънчево и топло време, очакват се летни температури

Днес в Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево, а над Западна облачността ще се увеличава и вплътнява.  След обяд и през нощта срещу събота на места там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, близо до северните планински склонове – временно силен и поривист юг-югозападен вятър, който след обяд в северозападните райони ще започне да се..

обновено на 04.10.24 в 08:55

Сдружение "Ангели на пътя" организира протест пред Съдебната палата

Сдружение „Ангели на пътя“ и близки на загиналия при катастрофа на 12 май 2022 година моторист Недялко Бакалски излизат на протест пред Съдебната палата в Пловдив.  В 9 часа в Окръжния съд започва поредното заседание по делото срещу шофьора Иван Иванов, който с колата си блъсна на кръстовището на булевардите „Копривщица“ и „6-ти септември“..

обновено на 04.10.24 в 08:20

Премиерът разпореди проверка заради скандала с театрите в Разград и Смолян

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на Инспектората към Министерския съвет да провери незабавно дейността на длъжностните лица, които извършват контрол върху дейността на държавните културни институти, за които излиза информация за фрапантни финансови злоупотреби с публични средства.  15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят..

публикувано на 03.10.24 в 17:10

Български учени създадоха прототип на човешка кожа

Изследователи от отдел “Растителна клетъчна биотехнология” към Център по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) в Пловдив, съвместно с лаборатория по Метаболомика при Българска академия на науките (БАН), разработиха иновативен за България 3D модел на човешки епидермис, с цел проучвания в областта на медицината и фармацевтичната..

публикувано на 03.10.24 в 17:00