Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК Марица (Пловдив) започва сезона като гост на Несебър

Президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, Председателят на ЗС на БФС - Пловдив Димитър Енчев, председателите на останалите седем Областни съвета на БФС, президенти и треньори на клубовете взеха участие в състоялото се днес съвещание за новото първенство в Югоизточната група на Трета лига.

Първенството ще се проведе с 18 отбора, след като стана ясно, че изваденият от професионалния футбол Верея (Стара Загора) слиза на ниво областни групи в своя регион.

Беше теглен жребий за определянето на програмата в групата, а също така беше проведено и обучение с представителите на клубовете във връзка с въвеждащото се Електронно първенство на Трета лига.

Програмата е без междинни кръгове. Четири клуба - Левски (Карлово), Сокол (Марково), Хасково-1957 и Родопа (Смолян) изявиха желание да играят домакинските си срещи в неделя, а останалите 14 клуба - в събота.

Единствено 13-и кръг е насрочен за 24 октомври, четвъртък, заради предстоящите на 27 октомври местни избори. За вероятния балотаж на 3 ноември пренасрочването на срещите извън уикенда, ще става в зависимост дали в съответната община има или няма втори тур на изборния процес.

Созопол пък изяви желание да играе всичките си домакински срещи на електрическо осветление и затова те са насрочени с един час по-късно от останалите мачове в кръговете.

Резервните дати за изиграване на отложените срещи са 28 август, 25 септември и 16 октомври.

Срещата от 6-ия кръг Загорец (Нова Загора) - Атлетик (Куклен) е отложена заради участието на тима на Атлетик (Куклен) в друго, предварително обявено, футболно състезания. В програмата за кръга срещата е обозначена с условния знак за отложена среща. Според абзаца по-горе тази среща трябва да се изиграе на 25 септември, ако двата отбора нямат насрочени мачове за някоя от купите.

Миналогодишният втори в групата отбор на Созопол стартира първенството като гост на сериозния тим на Атлетик (Куклен), а изпадналият от Втора лига Несебър е домакин на Марица (Пловдив).

Ето и програмата за 1-ия кръг на новото първенство в Югоизточната Трета лига:
Левски (Карлово) - Гигант (Съединение)
Ямбол-1915 - Хасково 1957
Загорец (Нова Загора) - Розова долина (Казанлък)
Атлетик (Куклен) - Созопол
Димитровград - Борислав-2009 (Първомай)
Несебър - Марица-1921 (Пловдив)
Свиленград-1921 - Родопа-Смолян (Смолян)
ОФК Карнобат - Миньор (Раднево)
ФК Сокол (Марково) - Черноморец-1919 (Бургас)
Срещите от 1-ия кръг ще се играят на 3-и или 4-и август.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Победа за Григор Димитров на старта на Уимбълдън

Григор Димитров започна с победа в три сета участието си на третия за сезона турнир от Големия шлем – Уимбълдън.  Поставеният под №10 българин победи с 6:3, 6:4, 7:5 №56 в световната ранглиста Душан Лайович от Сърбия. Срещата продължи час и 14 минути. Това е трета победа от четири мача за Димитров срещу Лайович. Във втория кръг Димитров ще играе срещу..

публикувано на 01.07.24 в 18:00

Димитър Иванов ще води Спартак през новия сезон

Димитър Иванов е старши треньорът на Спартак. Той води отбора последните три мача от изминалия сезон, а Спартак започна и своята подготовка за предстоящото си участие в Югоизточна Трета лига под негово ръководство. Така клубът взе решение Димитър Иванов да остане за постоянно като наставник на “гладиаторите", а целият щаб, с който ще работи новият старши..

публикувано на 01.07.24 в 17:54
Александър Христов

Александър Христов - героят от Сеул 1988

Легендарният ни боксьор Александър Христо е  ро ден на 28.07.1964 година в град Пловдив Олимпийски вицешампион от Сеул през 1988 г.одина. Играе и на Олимпийските игри в Атланта през 1996 година. Печели квота и за игрите в Барселона през 1992 година, но не е включен в състава. Състезава се в категория до 54 кг. за „Локомотив” (Пловдив), а като войник –..

публикувано на 01.07.24 в 13:51

Никола Цолов с нов триумф във Формула 3

Никола Цолов спечели втората си победа във Формула 3, след като триумфира в спринтово състезание на пистата „Ред Бул Ринг“ в Австрия. Българинът стартира от третото място и запази позицията си зад съотборника си Кристиан Менсъл и Мартиниус Стеншорн в самото начало. Още в четвъртия завой обаче Никола напредна с една позиция, след като направи много силна..

публикувано на 29.06.24 в 18:09

Локомотив стартира с победа при Любослав Пенев

Новият старши треньор на Локомотив Пловдив Любослав Пенев започна с победа в неофициалния си дебют начело на тим. „Смърфовете“ се наложиха над Струмска слава с 3:1 в първата си проверка за лятната подготовка. Срещата се изигра при закрити врата. През първото полувреме на срещата головете липсваха. Локомотив Пловдив излезе напред в резултата в 60-ата..

публикувано на 29.06.24 в 18:07