Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Звукът на киното" в плен на телевизията

| обновено на 03.08.19 в 08:06

Тази събота ще ви отведем в света на телевизията с музика от популярния филм на Рон Хауърд "Ед тв". Комедията се появава на екран през 1999 година и в лентата участват звезди на Холивууд от ранга на Матю Макконъхи, Уди Харелсън и Майкъл Мур.

Ако не сте гледали филма, то припомняме сюжета:

Ед Пекърни (Макконъхи) е най-обикновен младеж, който се съгласява да участва в телевизионно шоу на живо, защото просто няма какво да губи. 

Шоуто много скоро става хит и изведнъж този не особено умен, но забавен служител във видеотека се превръща в истинска звезда. Всичко върви по план до момента, в който Ед се влюбва до уши в Шари (Джена Елфман) - приятелката на брат му Рей (Уди Харълсън).

И ето че техният личен живот става любимо забавление за милиони хора, които гледат най-реалистичния, романтичен и смешен телевизионен сериал.

Саундтракът на "Ед тв" впечатлява с изпълнения на звезди като Бари Уайт, Бон Джови, UB 40 и Джеймс Браун. Така че приятно слушане в събота след новините на Радио Пловдив в 8.00 часа.

Bon Jovi - Real Life (EDtv version)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На този празник влизаме в дверите на църквата в село Стряма. И това не е случайно, тъй като в продължение на повече от 80 години там е нямало православен храм. Опустошителното Чирпанско земетресение срива до основи старата църква "Св...

публикувано на 16.09.24 в 16:49

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 16.09.24 в 16:24

Ново начало с „Вход свободен“

В международния ден за опазване на озоновия слой, една от темите ни е свързана с опазването на околната среда. Детски конкурс за рисунка призовава децата да потърсят връзката между изкуството и природата, на фестивала „Ние сме децата на реката“, тази събота. Разговаряме с Мира Мохсен, от фондация от InBetween. С Петко Йотово говорим за..

публикувано на 16.09.24 в 09:30

Между грижите и вдъхновението - "Точно днес"

Между грижите, паметта и вдъхновението ни застига тази по-различна септемврийска седмица. Такава е, защото втората й половина вдига носталгично завесата на есента, поставяйки начало на училищното време, подготовката за извънредни парламентарни избори и с равносметка за поуките, които не направихме.  На 16-ти септември през диалозите за отворените..

обновено на 15.09.24 в 17:18

Клуб "Неделя" - в звук и цвят

Един от емблематичните български китаристи- пловдивчанинът Кръстьо Пънев- Къната гостува в Клуб "Неделя"с китарата си и историите около нея. Днес в предаването ви срещаме и с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Ярък творец в жанровете живопис, графика и илюстрация с над 45 самостоятелни изложби в България и в чужбина,..

публикувано на 15.09.24 в 11:55