Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват самоубийството на наркозависим арестант в Пловдив

| обновено на 30.07.19 в 12:49

Арестант е починал, след като е скочил от прозорец на третия етаж на Шесто полицейско управления в Пловдив. Заради инцидентът, станал късно снощи, министърът на вътрешните работи Младен Маринов разпореди проверка . 

Досъдебно производство засклоняване към самоубийство е образувано под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив.

Мъжът попада в Полицейското управление в Столипиново след като бил спрян за проверка с  още двама души вчера следобед. При вида на полицаите 30 годишният изхвърлил найлонови пликчета със суха зелена тревиста маса и бяло прахообразно вещество. 

По първоначални данни, вечерта поискал да ползва тоалетна и бил придружен дотам от полицай.  Възползвайки се от притворената врата, обаче, скочил през прозореца от третия етаж. По данни на МВР, незабавно пристигналият екип на Спешна помощ закарал мъжа в болница, където по-късно починал. Той е бил криминално проявен, в досието му са записани грабежи и наркотици. 

Районният прокурор Атанас Илиев съобщи, че в хода на досъдебното производство ще се разследват: Както мотивите защо е скочил и по каква причина, така и има ли допуснати евентуално дисциплинарни нарушения от състава на съответното Районно управление.

Срокът за това е двумесечен. По разпореждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов случаят проверява и Дирекция „Инспекторат“към МВР. Ст. Комисар Атанас Илков коментира: За мен е една небрежност от страна на служителите, която с оглед на това, което се дава като разпореждане, като указание, като подход в такива ситуации, отново създава предпоставки да се случва такова нещо, което за мен е недопустимо.

От днес старши комисар Атанас Илков поема МВР Кърджали. По думите му, смяната категорично няма връзка със смъртта на арестанта, скочил от прозореца на 6-то РПУ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Водач загина при катастрофа на пътя Пловдив - Карлово, край Песнопой

Тежка катастрофа в района на село Песнопой блокира движението по пътя Пловдив - Карлово, съобщиха от полицията.  Според предварителните данни около 19.20 ч. се ударили два автомобила - "Ситроен" и "Сузуки".  След сблъсъка втората кола изхвръкнала извън пътя, а от пристигналите екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната е констатирана смъртта..

публикувано на 01.10.24 в 21:37

Разследват връзка в Министерството на културата по схемата "Разград"

Прокуратурата разследва евентуална връзка в Министерството на културата за източените пари от театрите по схемата „Разград“. Това стана ясно на днешното съдебно заседание в Пловдив, на която програмистът Петко Писков от Пазарджик,   сочен за мозък на схемата, остава в ареста.  Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"..

обновено на 01.10.24 в 17:57

Пак глоби за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Глоби от 300 до 800 лева ще бъдат наложени на 34 нарушители за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, съобщават от Община Пловдив. Нарушенията са констатирани от 1 до 30 септември и са съставени 34 акта, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“.  24 от актовете са за изхвърляне на отпадъци извън определените..

публикувано на 01.10.24 в 15:46

Започна строежът на нов път от КЦМ до Куклен

Първа копка на нова отсечка на пътя към Куклен направиха кметът Мария Белчева и Румен Цонев, председател на Съвета на директорите на Холдинг КЦМ 2000.  Трасето ще е с дължина от близо 700 метра и ще изведе основния трафик от и до Куклен извън досегашния път, който ще остане за ползване основно от камиони, обслужващи металургичното предприятие,..

публикувано на 01.10.24 в 15:35

Връщат отново в ареста подсъдимия по делото "Дебора"

Подсъдимият по делото "Дебора“ Георги Георгиев отива отново в ареста. Това става след като окръжния съд в Пловдив отмени определението на районните магистрати за "домашен арест".   Георгиев е с три обвинения - за отправена закана за убийство към Дебора Михайлова, за насилствено рязане на косата на младата жена и за нанасянето на 18 порезни..

публикувано на 01.10.24 в 14:52