Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изграждат нов касов център на БНБ в Пловдив

| обновено на 31.07.19 в 08:55

Започва изграждането на нов касов център на БНБ в Пловдив. 

Първата копка на обекта ще бъде на булевард „Ягодовско шосе“ в район „Тракия“, до Скобелева майка. 

Кметът Иван Тотев, управителят на БНБ Димитър Радев и членове на УС на банката ще присъстват на церемонията.

Теренът беше предоставен на банката от община Пловдив, която ще получи срещу него красивата представителна сграда на банката на ул. Райко Даскалов”. 

В бюджета на БНБ са заложени близо 14,5 млн. лв. за изграждането на новия касов център в Пловдив.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Земен трус бе усетен в Пловдив

Средно по сила земетресение бе усетено в Пловдив около 20 20 часа тази вечер. Трусът е бил със сила 4,3 по Рихтер, съобщава на интернет страницата си Националният институт по геофизика към БАН. Епицентърът е бил между Пловдив и Асеновград на дълбочина 5 км. Няма данни за пострадали и разрушения.

публикувано на 17.06.24 в 20:48

Тежък трафик заради затворения Бетонен мост и възстановеното жп движение през града

В първия ден от работната седмица трафикът в Пловдив стана още по-тежък и объркан заради затварянето на Бетонния мост в събота. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ увеличиха времетраенето на светофарите на най-натовареното кръстовище – на Сточна гара, съобщи директорът на предприятието Георги Стоилов...

обновено на 17.06.24 в 17:11

Седем души са задържани за трафик на мигранти през Пловдив

Седем души са задържани за трафик на нелеаглни мигранти от Афганистан през нашата страна.  Чужденците са превозвани от българо-турската до българо-сръбската граница. 30-годишна българка от афганистански произход, двама сръбски граждани - на 22 и 23 години, и други четирима български граждани - двама 40-годишни, един на 35 и друг на 43 години -..

обновено на 17.06.24 в 17:09

Рангел Бизюрев отива на съд, следствието приключи

Рангел Бизюрев най-сетне се сдоби с обвинение от Окръжна прокуратура за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  31-годишният Бизюрев е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост.  Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна...

обновено на 17.06.24 в 17:09

Не анекс, а нова обществена поръчка за "Колежа" поиска Илиян Филипов

Строителят на стадион „Христо Ботев“ отказва да подпише анекс по настоящия договор и поиска община Пловдив да обяви нова обществена поръчка за довършването на съоръжението.  Мотивът на управителят на фирмата Илиян Филипов е, че цените за извършване на строителни монтажните работи са неактуални и са с 60% под сегашната себестойност. За..

публикувано на 17.06.24 в 17:08