Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО обвини Славчо Атанасов в лъжа, не го подкрепя за кмет на Пловдив... засега

| обновено на 31.07.19 в 16:04

ВМРО-БНД не е давало съгласие за обща кандидатура с НФСБ за издигането на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. На обявената за медиите утре пресконференция за представянето на номинацията няма да присъства нито лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов, нито някой от заместниците му. Това съобщи председателят на ВМРО - Пловдив Борислав Инчев, който посочи, че е разговарял по темата с националното ръководство на партията. 

Дали ВМРО ще подкрепи кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив ще стане ясно, едва след среща с него и ако той приеме програмата на ВМРО за управлението на града, подчерта Инчев. 

Той посочи, че до момента разговори с Атанасов не са провеждани, има само устна уговорка за насрочване на среща. Лошо е когато се първи опит комуникацията между коалиционни партньори да протича през медиите, това трябва да става в работен формат, коментира Борислав Инчев.

Що се отнася до изпратената по имейли покана до медиите за представянето утре на кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив, Инчев обяви, че съобщението е изпратено от мейл, водещ към разширение на пощата на Славчо Атанасов.

ВМРО има готовност за самостоятелно участие в изборите, припомни лидерът на ВМРО-Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23

32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря в Пловдив

Огнеборци и спасители от Пловдив са реагирали на 32 сигнала за произшествия през изминалата нощ. В 7 от случаите са отстранени паднали дървета и клони от бурята. Един автомобил е с нанесени щети. На две места е оказана помощ при премахването на паднали дървета върху пътното платно - на околовръстния път при разклона за Златитрап  и на..

обновено на 03.07.24 в 12:54

Санират с европари сградата на Областната управа в Пловдив

82 % от енергията, която в момента потребява сградата на областната администарция в Пловдив, ще бъде спестена след нейното енергийно обновяване. То се осъществява по проект, финансиран от Европейския съюз на стойност над 1 милион и 24 хиляди лева. От тях повече от 850 000 лева са безвъзмездно европейско финансиране, а 170 000 са от националния..

публикувано на 03.07.24 в 12:43

Обявиха конкурс за директори на 14 детски градини в Пловдив

Причината Община Пловдив да обяви конкурса е, че настоящите ръководители на забавачките се пенсионират. Това обяви зам.-кметът на Пловдив Владимир Темелков във фейсбук профила си.  Пенсиониращите се директори ще бъдат изпратени на официална церемония. Темелков уточнява, че е важно да се даде път на младите специалисти в сферата на образованието...

публикувано на 03.07.24 в 12:22

Изградиха нов паркинг със 139 места на мястото на старо бунище

Нов обществен паркинг със 139 места функционира от днес в карето между бул. „Шести септември“,  бул. „Източен“ и ул. „Райно Попович“. Кметът на Пловдив Костадин Димитров,  кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов инспектираха изпълнението на обекта. От община Пловдив уточниха,..

публикувано на 03.07.24 в 11:23