Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гори депото за отпадъци в Шишманци, пожарът е локализиран

| обновено на 12.08.19 в 15:16
4
Снимка: РИОСВ - Пловдив

Пожар лумна в депото за отпадъци в с. Шишманци.  Огънят е пламнал около 1:00 часа през нощта на източния скат на депото. 

Четири коли на пожарната са на мястото пожара. Огънят вече е локализиран на площ от 1 декар, съобщи за радио Пловдив главен инспектор Петър Тосков от пловдивската дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" . 

На този етап няма необходимост от допълнителни екипи на пожарната. За разлика от предишните пожари на това място, сега се е запалила откритата част на сметището. Проблемът с потушаването е заради горенето в дълбочина, а високите температури затрудняват допълнително работата.  

Пловдивската екоинспекция следи близо 30 показатели на въздуха. Данните от замерванията при къщите на хората в село Болярино, накъдето е отивал пушека, не показват отклонения от нормите. Това съобщи директорът на РИОСВ Стефан Шилев, позовавайки се на измерванията със специализиран мобилен апарат на място. За хората от Шишманци и Белозем също няма основания за притеснения, тъй като селата са извън периметъра на пушека.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Общината е против увеличаването на капитала на УМБАЛ "Пловдив"

Община Пловдив е против увеличаването на капитала на УМБАЛ „Пловдив“ за сметка на намаляване на участието в дружеството на общините акционери.   Общото събрание на акционерите ще се проведе на 12 юни, а ден по-рано пловдивският Общински съвет ще трябва да прегласува своето решение от предходна сесия. В предложението на кмета Костадин Димитров..

публикувано на 06.06.24 в 11:41

Над 3 млн. лв печалба отчетоха общинските болници

Обща печалба от малко над 3 милиона лева отчитат 11 от общо 14 общински лечебни заведения в Пловдив през миналата година. Това става ясно от отчета на пловдивския кмет Костадин Димитров, който ще бъде гледан на сесия на Общинския съвет на 11 юни. Загубите са на стойност 106 хиляди лева, като те са реализирани в три лечебни заведения...

публикувано на 06.06.24 в 11:36

Животновъдите блокираха за час Подбалканския път

И днес животновъди от района на Карлово и Калофер блокираха Подбалканския път от западния вход на Калофер. Протестът продължи час. Те са недоволни, че не разполагат с достатъчно площи, където да пасат животните си. Животновъдите протестират трети ден с искане ограниченията за паша да отпаднат и да се направи мониторинг на управлението на..

публикувано на 06.06.24 в 09:56

Чешкият посланик среща ученици и студенти от Пловдив

Посланикът на Чешката република в България Мирослав Томан ще се срещне със студенти и ученици от Пловдив и областта по повод 20-годишнината от присъединяването на Чешката република към ЕС и 25 години от членството й в НАТО.  Срещата, която е инициирана от Гражданско движение „Будител“, BTL industries  и посолството на Република Чехия в България,..

публикувано на 06.06.24 в 06:28

Арестът на Георги Георгиев е незаконен

Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна заповедта за задържане на Георги Георгиев, обвинен за нападението над Дебора Михайлова, съобщи адвокатът му Валентин Димитров. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране. Делото, по което е решението, е образувано по жалба на задържания, в която той е поискал да..

публикувано на 05.06.24 в 21:26