Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" среща под прожекторите на "Мулен Руж"

| обновено на 18.08.19 в 13:21

В "Звукът на киното" тази събота ще ви отведем в царството на кабарето и канкана с музиката от филма "Мулен Руж". В този мюзикъл всичко е пищно, феерично и мащабно, а музиката прекрасна, романтична и зареждаща. 

„Мулен Руж“ е филм на Баз Лурман от 2001 година. В него участват звездите на Холивуд Никол Кидман и Юън Макгрегър.

Лентата разказва за млад английски поет и писател, който се влюбва в звездата на прочутото кабаре „Мулен Руж“ в Париж. Действието се развива в Монмартър и разказва за трагична любов, която, разбира се, накрая побеждава пошлостта и тържествува в цялата си романтична сила и красота.

Никол Кидман е възхитителна в ролята на Сатен - ослепителна звезда на популярния френски нощен клуб, който забавлява декадентския елит на обществото. На върха на еротичния си блясък, прекрасната куртизанка разпалва фантазиите на всички мъже, които я доближават. Тя несъзнателно оплита в мрежите си на съблазнителка младия писател Крисчън (Юън Макрегър), а бурната им афера предизвиква скандал и води до неочаквани последствия. Приказната история за страст, отдаденост и желание, на талантливия режисьор Баз Лурман, бомбардира сетивата си с шеметна музика и смайваща визия.

"Мулен Руж" е за осем „Оскара“, като печели да от тях. Заснет е в Австралия и представлява романтичен мюзикъл.

Песен от филма ''Мулен Руж''



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На този празник влизаме в дверите на църквата в село Стряма. И това не е случайно, тъй като в продължение на повече от 80 години там е нямало православен храм. Опустошителното Чирпанско земетресение срива до основи старата църква "Св...

публикувано на 16.09.24 в 16:49

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 16.09.24 в 16:24

Ново начало с „Вход свободен“

В международния ден за опазване на озоновия слой, една от темите ни е свързана с опазването на околната среда. Детски конкурс за рисунка призовава децата да потърсят връзката между изкуството и природата, на фестивала „Ние сме децата на реката“, тази събота. Разговаряме с Мира Мохсен, от фондация от InBetween. С Петко Йотово говорим за..

публикувано на 16.09.24 в 09:30

Между грижите и вдъхновението - "Точно днес"

Между грижите, паметта и вдъхновението ни застига тази по-различна септемврийска седмица. Такава е, защото втората й половина вдига носталгично завесата на есента, поставяйки начало на училищното време, подготовката за извънредни парламентарни избори и с равносметка за поуките, които не направихме.  На 16-ти септември през диалозите за отворените..

обновено на 15.09.24 в 17:18

Клуб "Неделя" - в звук и цвят

Един от емблематичните български китаристи- пловдивчанинът Кръстьо Пънев- Къната гостува в Клуб "Неделя"с китарата си и историите около нея. Днес в предаването ви срещаме и с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Ярък творец в жанровете живопис, графика и илюстрация с над 45 самостоятелни изложби в България и в чужбина,..

публикувано на 15.09.24 в 11:55