Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста младеж, убил шофьор на такси при катастрофа

Младежът е карал без книжка и под въздействието на наркотици

| обновено на 13.08.19 в 13:05

Пловдивският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 23-годишен шофьор, обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. 

На 3 август на кръстовището на бул. „Шести септември“ и моста „Адата“, той блъснал таксиметров автомобил, чийто шофьор загинал на място. От събраните до момента доказателства е установено, че обвиняемият е шофирал с 2.10 промила алкохол в кръвта, след употреба на хероин и без правоспособност, съобщиха от съда. 

От справката е видно още, че и друг път е залавян от органите на МВР да кара без книжка.

Апелативните съдии прецениха, че съществува риск обвиняемият да се укрие, заради тежестта на престъплението и факта, че работи в чужбина. 

За престъплението, за което  е обвинен, младежът може да получи от 3 до 15 години затвор. 

Решението на съда е окончателно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разследват има ли виновни за смъртта на британеца в болница

Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство по повод смъртта на британския гражданин в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив . След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи преценка за евентуално привличане към наказателна отговорност – съобщават от държавното обвинение. Разследват случай с пациент, починал след..

публикувано на 24.06.24 в 17:20

Нов опит за довършване на Зоологическата градина в Пловдив

Софийската фирма ще работи по техническото задание за довършването на пловдивската зоологическа градина, ако няма обжалване на обществената поръчка от друг кандидат пред Комисията за защита на конкуренцията. Заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов вече е подписал решението на комисията, класирала на първо място фирма „Екотийм“..

публикувано на 24.06.24 в 14:37

24 часови дежурства срещу палене на боклуци разпореди община Пловдив

24 часови съвместни дежурства срещу пожари и незаконното палене на отпадъци стартират в Пловдив.  Това стана ясно след оперативка в Община Пловдив, в която се включиха представители на „Пожарната“, районните кметства, Общинска охрана, Пловдивски общински инспекторат, "Чистота“ и „Градини и паркове“. В интервю за Радио Пловдив ресорният..

публикувано на 24.06.24 в 14:25

Започва делото за убийството от ревност в с. Болярци

След продължило една година разследване, пловдивската прокуратура предаде на съд извършителя на жестокото убийство в с. Болярци.  На 19 юни миналата година при яростен скандал 20-годишният Стойчо Асенов закла с нож втория мъж на напусналата го доскоро негова жена. На съд отива и негов съсед, който при сбиването между двете ромски фамилии е ранил..

публикувано на 24.06.24 в 14:18

Издирват мъж за кражба на документи и пари

На 11 юни т.г. в Четвърто РУ е образувано досъдебно производство по сигнал от млад пловдивчанин, който около 9 ч. установил, че от панорамна площадка над Тунела - север на бул. „Цар Борис III Обединител“ му е открадната раница с мобилен телефон, лична карта, банкова карта и около 850 лева.  При осъществените до момента оперативни  действия са събрани..

публикувано на 24.06.24 в 13:57