Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьор - рецидивист, предизвикал катастрофа с убит, остава в ареста

| обновено на 14.08.19 в 11:38

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 56-годишния шофьор, който късно вечерта в петък прегази моторист край КЦМ и избяга от местопроизшествието. 

Магистратите приеха, че има реална опасност при по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. 

Припомням, че миналия петък при кататсрофa  на пътя Пловдив – Асеновград загина 37-годишният моторист Ерол Мехмед, след като е бил блъснат от движещия се зад него бус. 

Досега шофьорът на буса-убиец е осъждан няколко пъти – за кражби и нарушения по пътищата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Делото срещу близнаците Динкови продължава на 10 септември

На 10 септември ще продължи гледането на делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в помагачество на 32-годишния Рангел Бизюрев и лично укривателство при убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 21 юли миналата година. Съдът реши братята на останат в ареста. На днешното заседание на Районния съд бяха изслушани експертизите на..

обновено на 08.07.24 в 11:28

Червен код за опасност от пожари

В 7 области на Северна България и 9 на Южна е обявен червен код за опасност от пожари. Предупреждението е заради продължаващото горещо и сухо време и обхваща и областите Пловдив и Пазарджик.  Червеният код показва, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари, които са трудни за овладяване.  В Пловдивско вчера пожарникари гасиха..

публикувано на 08.07.24 в 08:26

Започва подаване на заявления за кандидатстване след 7 клас

Подаването на заявления за кандидатстване на учениците след 7 клас започва от днес и продължава до 10 юли включително То се извършва онлайн чрез информационната система за изпити и прием, в която са обявени оценките от националните външни оценявания.  В Пловдив и областта над 5690 седмокласници ще участват за място в гимназия или средно училище,..

публикувано на 08.07.24 в 08:24

Изложба отбелязва 105 години от рождението на Николай Хайтов

Община „Родопи“ ще отбележи 105 години от рождението на писателя Николай  Хайтов. Домакин на първото от поредицата събития в общината е Народно читалище „Светлина-1900“ в село Цалапица.  Там ще бъде подредена изложба с плакати на филми по сценарии на Хайтов и пиеси по сборника „Диви разкази“. Ще бъде показан и филмът  „Хорото вътре в мен“...

публикувано на 08.07.24 в 07:47

Над 120 дка земеделски площи изгоряха край Карлово

Трите големи пожара в Пловдивско вече са овладени. В  Карлово са изгорели 100 декара с овес, 10 декара фураж сено, 6 декара розови насаждения и  9 декара овощна градина. Пожарникарите успяха да спасят 430 декара други насаждения. Вероятно искра при работа на селскостопанска машина е станала причина за пожара.  Три пожара в Карловско вдигнаха на крак..

публикувано на 07.07.24 в 22:16